Ingrediente
Aluat: 50 g. drojdie
250 ml. lapte
3 galbenusuri
3 linguri zahar
12 linguri ulei
24 linguri faina
Umplutura: 1/2 kg mere razuite si calite cu 3 linguri zahar si un varf de scortisoara / 1/2 kg branza dulce amestecata cu 5 linguri zahar, un ou si 2 linguri gris / o cana nuca macinata cu 2 linguri zahar / o cana mac macinat cu 4 linguri zahar.
Mod de preparare
Drojdia se pune la dospit timp de 5 minute cu laptele caldut. Galbenusurile se freaca cu zaharul, se adauga uleiul, drojdia cu laptele si apoi faina. Se framanta bine si se imparte in 4. Se intinde fiecare foaie si se umple cu nuca, mac, mere sau branza. Se ruleaza si se pune in tava unsa sau cu hartie de copt. La sfarsit se unge pe deasupra cu un ou batut si se coace jumatate de ora la 180 grade.