placinta cu carne
Aperitive / 29.01.2013

Ingrediente

Foaie: 250 gr faina, 60 gr unt, 60 ml apa, 1 praf de copt, 1 praf de sare
Compozitie: 300 gr carne de porc si vita, 1 cartof, 1 ceapa, 1 morcov, patrunjel
Un galbenus de ou pentru uns pe deasupra

Mod de preparare

Se amesteca faina cu praful de copt si untul pana devine un aluat nisipos. se dauga apa si sarea si cand se formeaza un aluat usor de manevrat se da la frigider pentru 30 min invelit intr/o folie.
S pun 2 inguri de ulei in tigaie si se pune ceapa taiata marunt, cartoful taiat cubulete mic, morcovul dat prin razatoaea mare. cand s/au patruns se pune si carnea.se lasa circa 5-10 minute pana se caleste. cand se raceste putin se adauga patrunjelul.
Se intinde o foaie mare, se pune in tava unsa cu putin unt, se pune compozitia cu carne si se acopera cu restul foii. Se unge cu un galbenus de ou si se da la cuptor 40 minute. E delicioasa!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro