Plăcintă cu carne şi ciuperci
Aperitive / 05.02.2013

Ingrediente

Pentru aluat:
500g făină
250 ml de apa caldă
25 g de drojdie,
1 linguriţă de sare.
Se frămantă aluatul şi se lasă la dospit o oră .
Pentru umplutură:
700g de carne tocată( am pus carne de porc)
un borcănel de ciuperci champignon tăiate(150g)/sau de alt tip, eu am pus gălbiori
3 ouă
1 ceapă mare
2 linguri de ulei,
1 lingură de făină
condimente(piper, sare, ardei iute, curry etc.)

Mod de preparare

Intr-o cratiţă se pune uleiul , ceapa tăiată mărunt,se adaugă carnea şi se călesc câteva minute.
Se adaugaă si ciupercile din borcan care au fost scurse si se călesc impreună. Eu am dat prin maşina de tocat gălbiorii.
Se ia cratiţa deoparte şi se condimentează dupa gust cu sare ,piper ,puţin ardei iute, mărar proaspat. Ouăle se bat ca la omletă, se adaugă făina, carnea şi se amestecă.
Dupa ce aluatul s-a dospit,întindem o foaie mare cam de 40/20cm, peste care se presaraăo lingură cu griş. Punem compozitia de carne si o intindem pe toată suprafaţa foii.Sei rulează din ambele capete spre mijloc ;se taie in doua pe lătime. Sau în alt mod, cum vrei.
Se pun una lăngă alta,într-o tavă unsăcu ulei. Se unge plăcinta cu ulei deasupra .Se dă la cuptor pănă se rumeneşte .
Intre timp ,se bat două ouă întregi cu o lingură de iaurt si un vârf de cuţit de sare.
Se pune oul peste plăcinta coaptă şi se mai dă 10 minute la cuptor.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro