placinta cu ceapa
Aperitive / 06.02.2013

Ingrediente

Pentru aluat: 600 gr de faina,40gr drojdie,1 lingura de zahar,300 ml de apa calduta,o lingurita sare,3 linguri de ulei.Pentru umplutura 1 kg de ceapa,200 gr de bacon taiat cubulete mici(sunculita afumata),sare ,piper ,2 linguri de smantana

Mod de preparare

Din faina ,apa,drojdie,zahar,sarea si uleiul se framanta un aluat care apoi se va pune la caldura intr-un vas acoperit cu un prosop,atentie nu caldura excesiva aproximativ 30 min.Intre timp se curata ceapa,se taie rondele,baconul daca nu este taiat se taie si el foarte mic,apoi se pune un pic ulei in tigaie se pune baconul la calit dar nu mult,peste el se adauga ceapa taiata rondele si sarea ,aceasta nu lasa sa se arda ceapa.Se caleste pana se inmoaie ceapa,se adauga si piper dupa gust si se ia jos de pe foc sa se raceasca apoi se pune smantana doar dupa ce s-a racit.Apoi se ia aluatul dospit se intinde foaie cam de jumate de cm grosime,se pune in tava unsa in prealabil cu ulei si tapetata cu faina,se ridica aluat si pe marginile tavii.Apoi se pune umplutura de ceapa cu bacon si se da la cuptorul incins in prealabil la 200 de grade,circa 35-40 min.Eu o adorrr!Sper sa va placa si voua...........

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro