Placinta cu ciuperci
Aperitive / 02.02.2013

Ingrediente

Aluat:
300 g făină
1 ou
200 g de margarină pentru prăjituri
1 praf de copt
1 linguriţă rasă de sare
1 linguriţă rasă de zahăr

Umplutură:
2 cutii de ciuperci (800 gr)
4 ouă
150 g cașcaval
3-4 cepe
1 legatură de mărar
1 gălbenuș
sare
piper

Mod de preparare

Aluatul se va pregăti cu o zi înainte, pentru că trebuie să stea cel puţin 8 ore la frigider.
Într-un vas se pun toate ingredientele pentru aluat și se amestecă până când se obţine un aluat compact, care nu se lipește de mâini. Se învelește în folie și se lasă la frigider.

Pentru umplutură:
Se dă cașcavalul pe răzătoare.
Se curăţă si se toacă cepele, apoi se călesc până capătă o culoare aurie. Se adaugă ciupercile și se călesc câteva minute, amestecând sa nu se lipească.
Se ia vasul de pe foc și se adaugă ouăle, mărarul tăiat, cașcavalul ras și condimentele. Se amestecă uniform toate ingredientele.

Pe masa de lucru se presară făină și se împarte aluatul în două. Prima jumătate se întinde într-un strat subţire de câţiva milimetri și se așeză în tava tapetată cu unt și făină, pe fundul tăvii și puţin ridicată pe marginea tăvii. Se așează umplutura și se acoperă cu a doua jumatate de aluat, întinsă la fel ca prima, în strat subţire.
Se pot pregăti două tăvi rotunde, cu diametrul de 25 cm sau o tavă dreptunghiulară de 35x25 cm.

Se încălzește cuptorul la foc mediu. Înainte de a băga tava la cuptor, se unge placinta cu gălbenuș de ou. Timpul de coacere este de 35-40 minute.
Se poate servi ca aperitiv, atât caldă cât și rece.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro