Ingrediente
Aluat:
200g margarina
1 ou
1 lingura de iaurt,
25 g drojdie
sare
200 g faina
Umplutura:
1/2 piept de curcan
1 leg ceapa verde
sare, piper
1 ou
Mod de preparare
Aluatul se prepara astfel:
Se topeste margarina si se lasa putin la racit. Se pregateste maiaua din drojdie, sare si putina faina; se amesteca cele doua comonente, se adauga oul si iaurtul si se framanta adaugand faina pana se obtine un aluat consistent.
Umplutura: pieptul de curcan se toaca marunt, ceapa verde se taie si ea marunt, se adauga sarea si piperul. Umplutura se caleste putin , apoi se lasa sa se raceasca putin si se adauga oul intreg.
Se intinde o foaie in tava, se aseaza umplutura, apoi cea de-a doua foaie; se da la cuptor 25 min la foc potrivit, cand este aproape gata se unge deasupra cu galbenus.
Pofta buna!