Mod de preparare
Foile de placinta, gata preparate, proaspete sau congelate, pe care le gasesti in magazine, sunt o solutie excelenta - in plus si ieftina, pentru diversificarea meniului familiei tale. Un alt avantaj, extrem de valoros este faptul ca timpul pentru prepararea unor bunatati, dulci sau sarate, este foarte mic. Singurul lucru de care ai nevoie este inspiratia - iar aici, Eva.ro iti vine in ajutor.
Foile de placinta subtiri ca foita de tigara sunt "ambalajul" ideal pentru o serie de bunatati, care pot fi mancate si reci, si calde, si dimineata, si seara. Unde mai pui ca doua bucatele de placinta "de la mama, de acasa", sunt solutia ideala pentru pachetelul de la serviciu.
Un alt avantaj este faptul ca placintele, crocante si aromate, sunt si pe gustul copiilor, care pot fi "pacaliti" sa consume mai multe legume si fructe.
Cateva sfaturi: placintele cu foi ies delicioase daca folosesti unt topit pentru a unge foile. Poate fi folosita si margarina (dar nu o recomand), si uleiul (pentru variantele de post sau daca alegi sa nu consumi unt).
Se coc excelent daca incingi bine cuptorul inainte. Placinta clasica se taie cruda (inainte de a o introduce la cuptor).
In umplutura poti pune fructe - mere, gutui, dovleac, calite usor, branza dulce sau sarata si tot felul de combinatii de legume, cu sau fara branza. Le poti prepara si cu carne tocata - de pui sau de vita. Exista nenumarate variante si toate depind de imaginatia si dispozitia ta.
Daca ti-am starnit curiozitatea, iata propunerile noastre, care te pot inspira:
Placinta cu branza