Ingrediente
1 conopidă, doar floretele
sare de mare
ulei de măsline
2 linguriţe seminţe de chimen măcinate
2 linguriţe seminţe de coriandru măcinate
1-2 ardei iuţi uscaţi
un pumn de migdale mărunţite
coaja şi zeama de la o lămâie.
Mod de preparare
1. Încălzeşte în prealabil cuptorul.
2. Opăreşte floretele de conopidă în apă fiartă timp de câteva minute, după care lasă-le la scurs.
3. Condimentele se amestecă împreună cu migdalele mărunţite şi se pun câteva minute într-o tigaie încinsă.
4. După ce s-a scurs bine conopida, se dă prin ulei şi se pune în tigaia cu condimente. Se lasă pe foc încă câteva minute până se rumeneşte puţin conopida, timp în care se stropeşte cu zeama şi coaja de lămâie.
5. Se aşază conopida în tava de la cuptor şi se lasă să se rumenească în cuptorul încins timp de 15 minute.
Domnilor, nu mai traduceti gresit! Va faceti de ras! cumin= CHIMION (NU chimeeeen) carraway= chimen....daca doriti sa stiti Este penibil , sincer va spun