Ingrediente
100 grame de brânză ricotta
coajă de lămâie
chilli uscat sau pudră
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat
2 linguri de oregano sau măghiran uscat
un pumn de parmezan ras
ciuperci (10 mai mari sau 15 mai mici)
ulei de măsline extravirgin
frunze de salată sau spanac pentru platou.
Mod de preparare
1. Se încălzeşte în prealabil cuptorul.
2. Se amestecă ricotta cu coaja de lămâie, chilli, sare şi piper. Apoi adaugă jumătate din cantitatea de parmezan ras şi oregano/măghiran.
3. Se curăţă ciupercile şi rupe-le codiţele.
4. Se dau ciupercile prin ulei de măsline, sare şi piper, după care se umplu cu amestecul de ricotta şi se presară parmezanul rămas.
5. Se dau la cuptor aproximativ 15 minute şi se servesc pe un platou cu frunze de salată sau spanac pentru ornament.
Credit foto: jamieoliver.com
Bune ! Ce alta branza mai merge ?