Sote de pui cu ciuperci
Mod de preparare
Ingrediente si cantitati:
4 sferturi de pui
25 g. unt
300 ml. supa de pui
350 g. ciuperci
125 g. rosii
1 lingura ulei de masline
1 legatura de ceapa verde, taiata marunt
cimbru
2 linguri malai
125 ml. smantana
Mod de preparare:
1. Incinge untul si uleiul intr-o tigaie si prajeste bucatile de pui. Potriveste de sare si condimente si lasa-l, acoperit, la foc potrivit, 15 minute.
2. Adauga ceapa, cimbrul si concentratul de pui si lasa-l sa se inabuse 20 de minute. Intoarce bucatile de pui, sa se patrunda.
3. Taie ciupercile felii si rosiile in bucati mari si adauga-le in tigaie.
4. Amesteca malaiul cu jumatate din cantitatea de smantana (sa se formeze o pasta) si toarn-o peste pui.
5. Lasa sa fiarba inabusit, pana cand sosul se ingroasa.
4 sferturi de pui = un pui taiat in patru un pui intreg = un pui intreg
4 sferturi de pui= un pui intreg