Ingrediente
- 500 g brânză
- 1 ou
- 500 g făină grâu
- 2 linguri unt sau margarină
- 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
- 250 ml sana sau kefir
- 1 legătură mărar
- sare
Mod de preparare
Începe prin a pune bicarbonatul de sodiu în sana şi lăsa-l aşa până cerni făina. După aceea, se amestecă făina cu acest amestec, se adaugă sare şi un ou bătut şi se frământă aluatul. Se lasă la crescut aproximativ un sfert de oră.
Umplutura se obţine din brânză rasă amestecată cu mărar.
Din acest aluat ies 5-6 turte, aşa că împarte-l în cantităţi egale şi întinde-le pe rând. Pe fiecare dintre ele pune umplutură, împătureşte-le şi mai întinde-le încă o dată.
Se prăjesc pe fiecare parte în ulei încins, iar când sunt gata trebuie unse cu unt topit.
Se servesc simple sau cu sos, după preferinţe.