Orez cu rosii la cuptor
Reţete · Retete vegetariene / 25.11.2008

Pentru cina sau masa de pranz, poti gati aceasta reteta, care nu are cum sa-ti iasa altfel decat foarte gustoasa! Ingredientele sunt pentru 5 persoane.

Pentru cina sau masa de pranz, poti gati aceasta reteta, care nu are cum sa-ti iasa altfel decat foarte gustoasa! Ingredientele sunt pentru 5 persoane.

Ingrediente si cantitati:

1 kg de rosii bine coapte
1 capatana de usturoi
1 ceasca cu ulei
1/2 cana cu orez
3 ardei taiati solzisori
1 legatura de patrunjel fin tocat
1/2 ceasca cu masline negre, taiate felii
sare
piper

Mod de preparare:

1. Se indeparteaza coaja si semintele rosiilor si se taie marunt. Intr-o forma de cozonac sau intr-o tava obisnuita, dupa ce se tapeteaza cu ulei, se pun jumatate din rosii. Se presara deasupra sare, piper, patrunjel, usturoi taiat felioare si ardei solzisori.


2. Se amesteca orezul nefiert cu maslinele si patrunjelul. Se asaza in tava peste stratul de rosii jumatate din amestecul de orez. Peste el, se toarna jumatate din cantitatea ramasa de rosii, se presara ulei, sare, piper, usturoi, ardei, patrunjel.
3. Se procedeaza la fel cu cealalta jumatate din orez si cu restul de rosii. Se lasa la cuptorul potrivit sa fiarba incet, cel putin 1/2 de ora. Se serveste rece.

 

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro