Frigarui cu carne de vita
Frigaruile sunt usor de preparat, sanatoase si foarte potrivite ca aperitiv. Reteta este preluata din volumul "Bucatariile lumii", aparut la editura House of Guides, in 2008.
Frigaruile sunt usor de preparat, sanatoase si foarte potrivite ca aperitiv. Reteta este preluata din volumul "Bucatariile lumii", aparut la editura House of Guides, in 2008.Ingrediente si cantitati:
800 grame de carne de vita
un ardei gras verde
un ardei gras galben
un ardei gras rosu
12 rosii cherry
12 catei de usturoi
Pentru marinata:
250 ml de ulei de masline
2 catei de usturoi
verdeturi
1 lamaie
o lingurita cu coriandru
sare
piper
nucsoara rasa
Mod de preparare:
1. Pune carnea la marinat: taie carnea de vita in cuburi aproximativ egale si pune-le intr-un vas. Stropeste-le cu ulei de masline, adauga usturoiul zdrobit, zeama de lamaie, verdeturile, boabele de coriandru, sare, piperul si nucsoara.
2. Las-o sa se marineze opt ore la rece, intorcand des bucatile de carne. Dupa cele opt ore, taie ardeii grasi in doua, inlatura cotoarele si semintele si taie-i in cubulete. Curata cateii de usturoi, apoi pregateste frigaruile, infigand bucatile de carne zvantate, alternativ cu bucatile de ardei, cu rosiile si cateii de usturoi.
3. Preincalzeste cuptorul pe treapta grill. Pune frigaruile pe un gratar si asaza sub acesta un vas in care sa se scurga grasimea. Lasa sa se friga bucatile 3-4 minute pe fiecare parte, dupa cum iti place carnea - mai in sange sau mai facuta. Se serveste imediat, dupa scoaterea din cuptor, cu arpacas fiert sau cu pilaf.