Degetele de pui
Reţete · Aperitive / 05.02.2009

Ingrediente si cantitati: 2 bucati mari de piept de pui dezosat, 4 linguri cu faina, 3 linguri cu pesmet, 3 catei de usturoi, 1 ardei rosu, mic, 1 legatura mica de patrunjel, 3 oua, cimbru uscat...

Ingrediente si cantitati:


2 bucati mari de piept de pui dezosat
4 linguri cu faina
3 linguri cu pesmet
3 catei de usturoi
1 ardei rosu, mic
1 legatura mica de patrunjel
3 oua
cimbru uscat
ulei pentru prajit
sare si piper, dupa gust

Mod de preparare:


1. Taie pieptul de pui in fasii de grosimea unor degete. Pune bucatelele intr-un servet curat si zvanta-l.

2. Taie cat se poate de fin patrunjelul, ardeiul rosu si usturoiul.

3. Bate ouale ca pentru omleta.

4. Intr-un castron separat, amesteca faina, pesmetul si cimbrul uscat. Adauga ardeiul, patrunjelul si usturoiul, taiate in prealabil. Amesteca totul bine.


5. Sareaza carnea, dupa gust.

6. Cu mana sau cu ajutorul unei spatule, inmoaie fasiile de carne de pui in ou. Apoi tavaleste-le bine prin amestecul de faina si pesmet. Ia fiecare "degetel" de pui, scutura excesul si arunca-l in ulei foarte incins. Lasa degetelele de pui la prajit timp de cateva minute, in baie de ulei, pana se rumenesc.

7. Serveste-le dintr-un bol mare, alaturi de un sos usor picant si felii de paine prajita taiate subtire.

Sfat Eva:
Daca preferi o varianta mai picanta a sosului, foloseste mai mult piper si dubleaza cantitatea de ardei iute.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro