Spuma de capsuni cu gelatina
Este o reteta altfel, cu gelatina. Nu se foloseste mult zahar si o poti prepara cu smantana proaspata. Rezultatele sunt deosebite si foarte gustoase. Spuma ramane tare multa vreme.
Este o reteta altfel, cu gelatina. Nu se foloseste mult zahar si o poti prepara cu smantana proaspata. Rezultatele sunt deosebite si foarte gustoase. Spuma ramane tare multa vreme.Ingrediente:
500 grame de capsuni, doua linguri cu zahar, un plic de gelatina (20 de grame), arome (la capsuni cel mai bine merge coaja de lamaie sau esenta de menta, folosite separat si in cantitati foarte mici), 300 ml de smantana slaba (sub 12% grasime) plus o lingura de zahar pudra si cateva capsuni pentru ornat.
Preparare:
1. Bate smanatana (care trebuie sa fie foarte rece) cu mixerul, la viteza maxima, pana devine spuma. Adauga, in timp ce bati, o lingura de zahar pudra si continua inca cateva minute. Trebuie sa iasa o spuma tare, care sa aiba gust de frisca. Las-o la frigider.
2. Spala si curata capsunile, lasa-le sa se scurga bine, cateva minute intr-o sita. Strivestele cu furculita, daca preferi o spuma cu bucatele de fructe, sau in blender, daca vrei o spuma fina si compacta.
3. Adauga zaharul peste capsuni si aroma (coaja de lamaie sau 2-3 picaturi de esenta de menta)
4. Desfa granulele de gelatina in 3 linguri de apa calda, lasa-le sa se dizolve bine. Adauga gelatina peste capsune si amesteca bine.
5. Adauga frisca rece peste capsunele amestecate cu gelatina. Amesteca bine (poti folosi mixerul).
6. Toarna in cani sau pahare (6 sau 8 in functie de dimensiune), orneaza si da la rece doua ore.