Soufle de peste
Delicat si special: bucati de peste intr-o textura pufoasa.
Delicat si special: bucati de peste intr-o textura pufoasa.Ingrediente:
400 grame file de peste alb, 30 grame unt, 200 grame branza feta (mai putin sarata este excelenta), patru oua, piper, cimbru uscat, doua lingurite de suc de lamaie.
Preparare:
- 1. Pune pestele in apa care fierbe si lasa-l cinci minute. Scoate-l, lasa-l sa se raceasca si taie-l in bucatele mici.
- 2. Bate galbenusurile, adauga branza rasa si untul topit. Amesteca totul bine cu mixerul pana se omogenizeaza. Adauga piper si cimbru. Amesteca.
- 3. Bate albusurile cu doua lingurite de suc de lamaie, pana se fac spuma, tare si compacta.
- 4. Incet, ca sa nu se lase compozitia de branza, adauga pestele taiat. Amesteca usor cu o spatula. Adauga albusul si amesteca incet, doar de cateva ori.
- 5. Rastoarna compozitia intr-un vas inalt, tremorezistent si coace sufleul in cuptorul incins, 30 de minute.
- 6. Lasa soufleul sa se raceasca incet in cuptor, fara sa deschizi usa, ca sa nu se lase.
- 7. Serveste caldut, cu sos alb de smantana sau cu sos picant de rosii.