Budinca de peste
Reţete · Mancaruri / 05.03.2010

Este o mancare foarte gustoasa si, in acelasi timp, un fel deosebit in care se poate manca pestele.

Este o mancare foarte gustoasa si, in acelasi timp, un fel deosebit in care se poate manca pestele.

Ingrediente: un kilogram de peste slab, curatat de oase, 100 de grame de unt, trei felii de paine, o canita de lapte, o ceapa, patru oua, sare, piper, doua linguri de pesmet.

Preparare:
-    Toaca pestele bucatele (foloseste un cutit bine ascutit si in nici un caz masina de tocat), inmoaie painea in lapte si separa albusurile de galbenusuri.
-    Freaca galbenusurile cu untul pana rezulta o crema. Adauga painea inmuiata in lapte si stoarsa bine. Amesteca foarte bine. Adauga o lingura de pesmet fin macinat. Pune in compozitie pestele bucatele, sare, piper si ceapa tocata marunt. Amesteca.

-    Rastoarna compozitia intr-un vas rezistent la foc, uns cu unt si taptetat cu pesmet si coace budinca la foc mic, 40-50 de minute. Serveste budinca fierbinte cu sos de usturoi (usturoi pisat, frecat cu putin ulei si amestecat cu un pahar de smantana subtire).
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro