Chec cu suc de portocale si glazura alba
Reţete · Desert / 13.05.2010

Gustos si usor de facut, un desert care poate deveni prajitura casei.

Gustos si usor de facut, un desert care poate deveni prajitura casei.

Ingrediente
: 140 grame unt, 175 grame zahar, patru portocale, 100 grame caise uscate, 200 grame stafide, 300 grame faina, un plic de praf de copt, un praf de sare, 100 grame fulgi de migdale, doua albusuri de ou.
Pentru glazura: un albus, o lingura cu suc de lamaie, 250 grame zahar pudra.

Preparare:
- Pregateste o forma de chec, unge-o cu unt si tapeteaz-o cu faina.
- Rade portocalele, taie-le si stoarce foarte bine sucul. Recupereaza pulpa de la portocalele stoarse si adaug-o in suc.

- Pune intr-un vas untul, zaharul, fructele uscate (caisele si stafidele) si sucul de portocale cu tot cu pulpa. Pune totul pe foc, incalzeste putin si amesteca, astfel incat sa se topeasca zaharul. Lasa totul sa fiarba la foc foarte mic, circa 10 minute. Da deoparte si lasa sa se racoreasca.
- Amesteca faina, praful de copt si un praf de sare. Adauga coaja rasa de portocala si fulgii de migdale.
- Incorporeaza faina in amestecul cu unt si omogenizeaza bine. Bate albusurile spuma si adauga-le in compozitie, amestecand incet.

- Pune compozitia in tava si coace checul la foc potrivit, in cuptorul incins in prealabil, circa 60 de minute. Lasa checul sa se raceasca in tava lui, apoi scoate-l pe un platou.
- Glazura se prepara astfel: bate usor, cu o furculita, albusul de ou, cat sa se desfaca putin, dar fara sa se faca spuma, apoi adauga zaharul pudra si amesteca bine, pana se omogenizeaza compozitia. Adauga sucul de lamaie si toarna glazura peste chec. Lasa-l la temparatura camerei pana se intareste. Daca vrei ca stratul de glazura sa fie mai gros, prepara o noua portie de glazura, pe care o torni peste chec, dupa ce primul strat s-a intarit bine.


Sfat Eva: Excesul de coaja de portocala pune-l intr-un borcan mic, adauga o lingurita de zahat tos, amesteca si inchide ermetic. Coaja de portocala pastrata asa, poate fi folosita oricand, la alte prajituri. Incearca si checul cu morcovi, care merge foarte bine cu acest gen de grazura.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro