Fructe in caramel
Amuzante si foarte usor de facut.
Amuzante si foarte usor de facut.Ingrediente: 4-5 mere mai mici, 4 banane, jumatati de ananas taiat in bucati, 4 kiwi, 4 jumatati de portocala, 300 ml apa, 800 de grame de zahar, 6 linguri cu miere, o lingurita cu pudra de scortisoara, 100 de grame de unt.
Preparare: Infige bete pentru frigarui in fructele spalate, curatate si taiate, dupa caz. Pune fructele in congelator, ca sa se raceasca cat mai bine, dar nu le lasa mai mult de 15 minute. Lasa-le la rece in frigider. In acest timp, prepara caramelul. Pune la topit untul. Imediat cum se topeste adauga zaharul si mierea si amesteca bine. Lasa totul pe foc iute, circa 3-4 minute, dar amesteca continuu. Adauga apa si amesteca. Lasa totul sa fiarba circa 30 de minute la foc mic. Adauga scortisoara si un varf de cutit de sare. Cand caramelul s-a ingrosat bine, inmoaie in sos, fructele reci si asaza-le pe o folie de aliminiu. Fructele reci fac caramelul sa se intareasca repede.
Sfat Eva: Daca vrei, poti inlocui zaharul obisnuit cu zahar brun. Peste glazura de caramel poti presara nuca macinata.