Piept de pui cu ananas si mandarine
Iata o reteta care iti va satisface gustul pentru ceva exotic si, in acelasi timp, usor. Ananasul si mandarinele vor da carnii de pui o savoare placuta si fina, iar toti mesenii vor fi cu siguranta incantati de alegerea de a pregati pentru cina aceasta reteta. Chiar daca nu este o reteta de post, o poti pastra si experimenta cu incredere la finalul perioadei de post sau, de ce nu, dupa sarbatorile de iarna, cand vei simti nevoia unor mancaruri usoare, dupa un adevarat rasfat culinar...
Ingrediente si cantitati pentru 8 portii:
600 g piept de pui fiert;
150 g ananas (din compot);
4 mandarine mici;
150 g ciuperci fierte;
8 frunze de salata verde;
1 lingura zeama de lamaie;
1 lamaie;
sare.
Sosul:
200 g maioneza;
2 linguri ketchup;
2 linguri zeama de lamaie;
1 lingura suc de portocala;
2 lingurite mustar;
2 linguri coniac;
sare;
piper.
Mod de preparare:
Prepararea sosului: 1. Intr-un castron, se pun maioneza, ketchupul, zeama de lamaie, sucul de portocala, mustarul, coniacul, sarea si piperul. Se amesteca cu un tel 1 minut, pentru omogenizare, si se pune totul la rece pana in momentul folosirii.
2. Pieptul de pui fiert (fara pielita) se taie cubulete, care se pun intr-un castron impreuna cu ananasul taiat cubulete.
3. Mandarinele se spala si se curata de coaja, se pun deoparte 16 felii, pentru ornare. Restul feliilor de mandarina se taie cuburi si se pun in castron.
4. Ciupercile fierte se taie lamele subtiri si se adauga peste feliile de mandarine. In castron se toarna sosul preparat si totul se omogenizeaza.
5. Compozitia obtinuta se repartizeaza in 8 cupe speciale, cu picior, in care s-a aranjat in prealabil cate o frunza de salata verde. Cupele se decoreaza cu feliile de mandarina pastrate si cu rondele din lamaia intreaga. Preparatul se serveste bine racit.
Sugestie:
Ornarea se poate face si cu frunze sau crengute de busuioc sau patrunjel verde.
Preluare din cartea "Preparate din carne de pui" - Elisabeta Iorga, Editura Cartea de Buzunar, Util in Bucatarie, 2005.