Recuperarea partitiilor corupte


Exista insa cazuri nefericite in care nici macar aceste programe nu te pot ajuta. In anumite situatii, destul de rare, o partitie poate fi corupta si poate deveni neinteligibila pentru sistemul de operare. In aceste situatii recuperarea datelor devine o problema de noroc. Exista unele programe ce pot recupera informatiile, insa capacitatea acestora de a duce treaba la bun sfarsit depinde in foarte mare masura de gradul in care partitia este afectata. In plus, asemenea erori grave necesita desfacerea calculatorului, scoaterea unitatii de disc si introducerea acesteia intr-un calculator functional.


Un astfel de program este Stellar Phoenix FAT & NTFS. Acesta contine functii avansate care, in cazul unei partitii corupte, scaneaza tot discul pentru a identifica partitiile, tipul de sistem de fisiere si structura fisierelor. Din pacate insa, functiile de recuperare a fisierelor nu sunt disponibile decat in varianta inregistrata a acestui program.

Exista si solutii de recuperare a datelor care pot fi folosite prin butarea de pe un CD. Acestea ofera avantajul unei diagnosticari rapide a problemelor si contin programe care pot repara pagubele produse. Site-ul www.ultimatebootcd.com contine o colectie de programe pentru diagnosticarea problemelor. Astfel pe CD pot fi gasite programele oficiale de verificare a starii hard disk-ului, de la Hitachi (IBM), Maxtor(Quantum), Western Digital, Seagate, Fujitsu, Samsung Aceste programe pot repara anumite defectiuni ale discurilor care le fac imposibil de citit. Sunt disponibile o multime de alte programe de lucru cu partitiile, programe de Linux de recuperare a datelor, precum si o versiune de antivirus ce poate rula in mod dos. Imaginea ISO a acestui CD are o dimensiune de download de 34,8 MB.


Din pacate nici unul dintre aceste programe nu iti poate garanta o recuperare totala a datelor in cazul nefericit al unei caderi a sistemului, insa sunt sanse destul de mari sa iti poti salva datele. Pentru orice eventualitate insa ar fi mai bine ca periodic sa faci un back-up al datelor esentiale. Nu exista metoda mai buna de asigurare a datelor decat copierea acestora pe mai multe medii.

Pentru aceasta pot fi folosite mai multe programe, unele dintre ele fiind capabile sa copieze o partitie cu totul. Un bun exemplu sunt www.symantec.com/sabu/ghost/ghost_personal, Norton Ghost si www.powerquest.com/driveimage, PowerQuest Drive Image 7.


Dotat cu aceste programe, te poti declara pregatit(a) sa faci fata oricarei urgente. Noi iti uram sa nu fie cazul.Articol furnizat de Bumerang.ro
  • tiusa, duminică, 17.05.2015 23:26
    vreau sa-mi recuperez saitul(odno) care a fost sters din greseala,ajutati-ma va rog !!!

    vreau sa-mi recuperez saitul(odno) care a fost sters din greseala,ajutati-ma va rog !!!

  • DANIELA, marţi, 10.02.2015 00:43
    ajutor

    vreau sa pot intra din nou pe profilul meu intram cu nr de telefon si fiica mea a folosit si ea nr meu de telefon pentru as confirma un cont pe tableta.eu nu mai pot intra pe adresa mea ce pot face.va multumesc ptr ajutor.

  • mihai, sâmbătă, 07.02.2015 08:54
    poate ma ajutati

    poate mma ajutati

  • mihai, vineri, 04.07.2014 08:58
    nu potintra pe sait

    poate ma ajutati

  • mihai, vineri, 04.07.2014 08:58
    nu potintra pe sait

    poate ma ajutati

  • macr, joi, 05.06.2014 11:25
    Filmulet recuperat probleme

    Mi-am sters din greseala dintr-un aparat foto niste filmulete am recuperat filmuletele cu programul recuva dar acuma nu pot sa le vizualizez...care ar fi problema?

  • ciorneicristian, luni, 05.05.2014 18:45
    facebook

    am uitat parola de facebook

  • roxy, vineri, 18.04.2014 14:25
    Daca se mai pot recupera?

    Salut cineva mi-a sters un document din greseala dar a sters si recycle ,nu stiu daca a sters din recycle ,in orice caz sa zicem ca da ,informatiile le mai pot gasi cumva in calculator?

  • Dusa adrian, marţi, 25.03.2014 20:37
    Stergere

    Cum sa fac sa le sterg de tot ? adica daca imi instalez unul dintre programele specificate sa nu se vada ce am sters ?

  • Dusa adrian, marţi, 25.03.2014 20:37
    Stergere

    Cum sa fac sa le sterg de tot ? adica daca imi instalez unul dintre programele specificate sa nu se vada ce am sters ?

  • mandiuc alin, vineri, 07.03.2014 23:16
    sami recuperez parola la fb

    fratilor ajutatima sami recuperez parola lafb cas mort fara el nu pot sa dorm noaptea

  • nata, vineri, 24.01.2014 13:43
    deblocarea profilului

    Buna ziua, mi-a fost inchis profilulu de pe odnoklassniki (pentru utilizarea incorecta sau altceva). E posibil de deblocat cumva?... (am incercat cu hostul si nu a mers si am incercat ssi cu- da idostup.ru , din tuturialele de pe youtube, nu a mers), ma poate ajuta cineva?....merci

  • Mariana, joi, 09.01.2014 23:02
    pierderea profilului

    Salut , cum pot sa-mi recapat profilul pe facebook, spuneti-mi va rog.

  • dan, duminică, 29.12.2013 21:56
    recuperare eoto,video,e-mail,etc.etc

    apropo!!! merge si pe un HDD, STICK , RESOFTAT RECUVA

  • dan, duminică, 29.12.2013 21:53
    recuperare eoto,video,e-mail,etc.etc

    Un program excelent este RECUVA. cautat-il si instalati! este gratis, am mai incercat altele ,dar doar 2GB putea sa-mi gaseasca. dupa care platesti.

  • mihaela, luni, 16.12.2013 21:59
    disparitia antivirusului si mi sa activat altul

    unde trebuie sa intru pentru ami gasi ativirusul care lam avut ,am vazut pe pc.meu un mesaj unde imi spunea ca pc.meu e in pericol si ssa intru ca exista o solutie pt.curatirea totala a pc.eu nu am avut ce face si am intrat ,dupa care mi sa inlocuit antivirusul meu cu altul dar numai pt. o zi .sint foarte suparata va rog ajutatima sami recuperez datele sa pot sami bag din nou antivirusul meu.multumesc .

  • Adina, joi, 21.11.2013 16:58
    Poze sterse

    Buna seara !! am un samsung galaxy s2 , si din greseala ... am sters un album photo ... am cum sa`l recuperez ??? va rog ajutati`ma !!! :( astept rasp cat de urgent se poate .

  • gabriela negru, vineri, 08.11.2013 12:21
    poze sterse

    Buna Am tras niste poze si cred ca nu au intrat toate pe cd,eu le-am sters si din cosul de gunoi, mai pot oare sa le recuperez din cos. va rog un sfat cu ce as putea face

  • Alex, marţi, 22.10.2013 15:02
    Muzica

    salut,am un samsung galaxy gio, mi-am luat niste melodi cu cablul USB si nu mi le da in muzica doar in folderul in care le-am pus eu. Daca stiti care este problema mi-o pe email

  • StefanIonela, luni, 21.10.2013 17:52
    AJUTOOOOOOOR!!!!

    am sters din gresela niste poze f importante de la gradinita ..cum le mai pot recupera d pe card..stie cineva?

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro