Nostalgia Floppy Disk: ce s-a ales de dischete
Lansata pe piata in anul 1983, discheta de 3 1/2 inci, sau floppy disk, avea o capacitate de stocare de 1,44 MB. Pentru generatiile urmatoare, floppy nu va reprezenta decat o piesa de muzeu.
Lansata pe piata in anul 1983, discheta de 3 1/2 inci, sau floppy disk, avea o capacitate de stocare de 1,44 MB. Pentru generatiile urmatoare, floppy nu va reprezenta decat o piesa de muzeu. Totusi, in ciuda faptului ca dispunea de un spatiu de stocare atat de mic, discheta a fost un "accesoriu" folosit intens. Iar acum, cei care au apucat sa foloseasca dischete sunt cuprinsi de nostalgie.
Prin urmare, in loc sa fie aruncate, dischetele vechi folosesc drept materie prima pentru genti originale sau carnetele (bloc notes).Pe site-ul Instructables exista un tutorial pentru crearea gentii din dischete. Ai nevoie de 46 de bucati, o masina de gaurit, sarma, materialul pentru curea si multa rabdare. Ceva mai simplu se poate crea un carnetel pentru notite, cu doar doua dischete "reciclate".
Trecem mai departe la obiecte care seamana cu dischetele. Primul pe lista, un set de suporturi pentru pahare create din fetru, in cinci culori, care amintesc de dischetele floppy. Costa opt dolari pe site-ul etsy.com sau le poti face chiar tu, daca ai talent la croitorie.
In continuare, cineva s-a gandit sa creeze cercei in forma dischetelor de 3 inci si jumatate. Autocolante care amintesc de cele pe care le gaseam in cutie atunci cand cumparam zece dischete se gasesc de vanzare, la pretul de un dolar bucata, pe acelasi site, etsy.com. Se recomanda folosirea lor pe post de felicitari, pentru scrierea de mesaje atunci cand oferi cuiva un cadou.
In cele din urma, avem chiar stick-uri de memorie sub forma de dischete de 3 1/2 inci. Fie ca au un cablu, fie chipul este "ascuns" in interiorul dischetei, ideile sunt originale si aduc impreuna doua dintre cele mai folosite medii de stocare: dischtele de 1,44 MB si stick-urile USB.
Dischetele au fost inlocuite astazi de stick-uri de memorie care pot stoca de cateva mii de ori mai multe date, prin urmare, unitatile optice pentru citirea si scrierea dischetelor sunt aproape inutile. Surprinzator sau nu, inca mai exista persoane care folosesc dischete, dar numarul lor este in scadere. Pe un forum, cineva oferea gratuit un floppy drive; nu i-a raspuns nimeni.