Principala ta preocupare trebuie sa fie productivitatea. Gandeste-te la felul in care seful tau ar putea sa-ti evalueze munca pe care o desfasori acasa fara sa se intrebe: "oare cu ce-ti ocupi tu timpul inteaga zi?". Gandeste-te la riscuri. Angajatorul tau stie foarte bine ca te plateste pentru ceea ce produci. Astfel incat, va trebui sa-ti respecti deadline-urile, sa-ti faci un plan de vanzare concret si sa-ti poti contabiliza totalul orelor pe care le lucrezi - iar toate aceste lucruri trebuie prezentate in detaliu angajatorului pentru ca acesta sa stie daca merita sau nu sa-ti plateasca salariul intreg in conditiile in care nu poti fi urmarita in timp ce lucrezi.
Compania respectiva poate suporta un program flexibil?
Atunci cand cauti oportunitati profesionale tinand seama de dorinta de a avea un program flexibil, incearca sa cauti o companie care pune pret pe valorile familiale si care are deja un regulament care permite flexibilitatea programului de lucru. Unii oameni se gandesc ca astfel de intrebari sunt greu de clarificat in timpul interviului de angajare, dar ar trebui sa te intrebi: ti-ai dori sa lucrezi in compania respectiva indiferent de conditiile pe care aceasta ti le va impune?
Nu-ti juca de la inceput cartile
Totusi, nu ar trebui sa deschizi acest subiect inainte de a primi o oferta concreta de la angajator. Apoi, cand acesta se va astepta sa incepi sa-ti negociezi un salariu mai mare, tu poti in schimb sa-ti negociezi programul de lucru. Daca tot s-au hotarat sa te angajeze si cred ca au nevoie de tine, atunci acesta va fi pretul pe care il vor plati ca sa te aiba. Daca angajatorul va refuza sa negocieze un program flexibil de la inceput, incearca sa negociezi o reevaluare a acestui regulament peste sase luni sau peste un an de la angajare.
Si nu uita: nu te simti vinovata pentru ca ai cerut un program flexibil de lucru. Organizandu-ti o activitate profesionala care sa-ti ofere un angajament fericit de lunga durata va fi in avantajul tuturor.