5 feluri inedite de a găti curcanul pentru Crăciun

Curcan umplut cu mere și castane și glazură de sirop de arțar

Ingredientele pentru acestă rețetă sunt: 1 curcan de dimensiuni medii, căruia i-au fost îndepărtate măruntaiele și gâtul, aproximativ 100 de grame de unt la temperatura camerei, 40 de grame de sirop de arțar, mere și castane pentru umplutură, sare și piper.

Cuptorul trebuie preîncălzit la 170 de grade, iar tava de copt se va așeza in partea cea mai de jos.

Curcanul se masează pe toate părțile cu unt și se asezonează bine cu sare și piper. Adăugați 3 căni se apă în tava pentru copt. Acoperiți curcanul cu folie de aluminiu și introduceți la cuptor pentru o oră. După aceea mai coaceți timp de 2-3 ore, stropind curcanul cu sosurile din tavă la fiecare 30 de minute. După 3 ore creșteți temperatura la 200 de grade, înlăturați folia de aluminiu și coaceți curcanul încă o oră.

În acest interval de timp trebuie uns de 3-4 ori cu siropul de arțar.

Scoateți curcanul de la cuptor și lăsați carnea să se odihnească timp de 30 de minute înainte de a-l felia. 

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro