7 trucuri eficiente pentru o bucătărie mică
Casă şi familie · Acasa / 03.07.2017

O bucătărie mică vine la pachet cu probleme mari: nu ai unde să-ți depozitezi toate instrumentele de gătit, abia dacă ai loc să iei masa și totul pare foarte înghesuit.

Dar există câteva trucuri simple pe care le poți pune în practică pentru a câștiga spațiu chiar și în cele mai mici bucătării. Iată ce să încerci:

Agață tigăile și cratițele

În loc să ocupi spațiu valoros în dulapuri cu aceste obiecte masive, folosește cârlige de tip S pentru a le agăța pe pereții liberi sau pe lateralele dulapurilor. Începe prin a așeza primele cele mai mari vase, continuând în ordinea mărimii până la cele mai mici. Vei crea în acest fel un aspect interesant și vei economisi spațiu.


Alege ustensile frumoase

Dacă dulapurile tale sunt prea mici pentru a cuprinde toate instrumentele și vasele tale de gătit, folesește-le pe post de decor. Alege boluri frumoase, tocătoare cu modele deosebite și ustensile care par mai degrabă obiecte decorative. Așază-le apoi în mod organizat pe polițe, ca și cum rolul lor ar fi unul decorativ.



Optează pentru o masă rabatabilă

Piesele de mobilier flexibile sunt ideale pentru o bucătărie mică. De exemplu, dacă o masă mare nu încape sub nicio formă în bucătăria ta, alege una rabatabilă, care poate fi extinsă atunci când luați masa în familie și poate fi compactată când nu este folosită.



Instalează un bar pentru micul dejun

De obicei, micul dejun este o masă luată pe fugă, pe rând, de fiecare membru al familie. Iar un bar sau o tejghea care nu ocupă prea mult spațiu este soluția ideală pentru această masă din zi și nu numai. 



Folosește culori deschise

O regulă esențială pentru a crea iluzia de spațiu larg într-o cameră mică este să folosești culori deschise atunci când decorezi. Nuanțele pale creează senzația luminozitate și spațiu aerisit. Alege pentru bucătăria ta culori precum crem, bej, gri deschis, verde pal etc.




Montează rafturi până în tavan

Un alt truc foarte simplu care te va ajuta să creezi impresia unei bucătării mari și în același timp să ai mai mult spațiu pentru depozitare este acela de a instala rafturi înalte până în tavan. Acestea alungesc vizual camera și o fac să pară mai înaltă și, prin urmare, mai spațioasă. 



Amenajează un spațiu pentru luat masa

Chair și colțurile ciudate ale unei bucătării, în care nu știi ce ai putea să faci, pot deveni zone foarte interesante de luat masa. Secretul este să renunți la scaune și să alegi în locul lor bănci care ocupă mult mai puțin spațiu. De asemenea, sub aceste bănci poți crea spații pentru depozitare dacă alegi unele cu lada incorporată.



Vezi galeria foto
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro