A avea o bucătărie cu o insulă, una dintre cele de revistă, poate părea foarte complicat și că aceasta ar putea fi încorporată doar în spații mari. Dar acest lucru nu este neapărat adevărat, deoarece devine o tendință în ultimii ani, multe bucătării de toate dimensiunile și formele o includ și ele.
Orice renovare a bucătăriei este o decizie majoră. Înainte de a decide dacă să plasați sau nu o insulă în bucătărie, este important să cunoașteți avantajele și dezavantajele acesteia.
Astăzi vă spunem despre ele:
Avantaje în a avea o insulă bucătărie
1. Mai mult spațiu de depozitare
A avea o insulă în bucătărie este foarte convenabil pentru persoanele cărora le place să țină totul depozitat, deoarece aceste tipuri de bucătării includ de obicei dulapuri și sertare. În zilele noastre ne place să avem tot felul de ustensile de gătit în bucătărie, așa că încorporarea unei insule vă va multiplica spațiul de depozitare.
2. Bucătăria dvs va fi mai modernă
Partea bună a insulelor este că există o mare varietate, materiale, modele și dimensiuni, astfel încât va fi foarte ușor să le adaptați la gusturile dvs. și la forma bucătăriei dvs. În plus, acestea sunt făcute pe măsură, ceea ce reprezintă un mare avantaj.
3. Mai mult spațiu pentru gătit
Dacă vă place să vă extindeți atunci când vine vorba de pregătirea mâncărurilor și a rețetelor preferate, să aveți o insulă în bucătărie este
4. Elemente de separare a spațiului în locuință
Ceea ce este minunat la insule este că ele servesc și ca punct de separare între camere. De exemplu, dacă aveți o bucătărie deschisă, o puteți folosi ca element de distincție între living/sufragerie și bucătărie. Este garantat că va arăta foarte bine din punct de vedere estetic.
5. Este multifuncțională
Insulele nu sunt doar pentru depozitare, ci pot fi folosite și pentru aparate. Acest lucru creează un echilibru perfect între spațiul de depozitare și spațiul de gătit. De asemenea, pot fi folosite ca masă, unde puteți lua prânzul sau cina în același timp, și ca blat de lucru.
Dezavantaje în a avea o insulă bucătărie
1. Costă mai mult
Prin aceasta ne referim la faptul că instalarea unei insule în bucătărie este, de obicei, un pic mai scumpă. Deoarece este proiectată pe măsura bucătăriei dumneavoastră, a dimensiunilor și a materialelor, are un cost ridicat, deoarece nu este ceva standard.
2. Nu orice bucătărie i se potrivește
Este adevărat că acestea pot fi instalate în bucătării mici sau mari, dar se recomandă ca între insulă și restul bucătăriei să existe o distanță minimă între 90 și 110 centimetri. Așa cum am spus, poate avea orice dimensiune doriți, lungă sau pătrată... dar pentru ca să arate bine din punct de vedere estetic, este nevoie de un spațiu minim pentru a putea fi amplasată și pentru ca coridoarele de separare să nu fie prea înguste.
3. Sunt necesare instalații speciale
Pentru a folosi insula de bucatarie ca blat de lucru pentru gătit, va trebui să instalați lumini sau ventilatoare suplimentare dacă hota nu este la îndemână. Pe de altă parte, dacă aveți de gând să o folosiți pentru chiuvetă și plită, va trebui să vă asigurați că racordurile de apă și electricitate sunt bine conectate la insulă.
4. Gândiți-vă bine înainte de a o construi
Odată ce a fost instalată, nu mai există cale de întoarcere. Nu este ca alte obiecte mobile care pot fi mutate dintr-un spațiu în altul. Dacă după un timp vă veți plictisi să aveți o insulă în bucătărie, va fi nevoie de un cost suplimentar pentru a o îndepărta, deoarece va fi vorba de o renovare a casei.