12
Cea mai luxoasă peșteră. Cum arată o casă construită în stâncă
Casă şi familie · Acasa / 03.02.2017

Când te gândești că oamenii au început acum multe mii de ani prin a locui în peșteri, nu este de mirare că cineva s-a gândit să facă în prezent o locuință care pare să se întoarcă la rădăcini.

Cuevas del Pino, creată de designerii de la UMMO Estudio, este o locuință construită direct în pereții stâncoși ai muntelui, în Sierra Morena, Spania.

Designerii s-au folosit de forma deja existentă a stâncilor pentru a crea o casă ce îmbină elementele naturii cu arhitectura modernă.

Deși locuința este complet mobilată și utilită, s-au păstrat cât mai bine elementele naturale, astfel încât cei care pășesc în interior să simtă că pătrund într-un loc cu totul neobișnuit. Pereții din stâncă au luat astfel o formă decorativă, iar materialele predominante folosite pentru a amenaja și decora sunt lemnul și piatra. 

Ferestrele și ușile din sticlă au fost poziționate spre sud pentru ca locuința-peșteră să aibă foarte multă lumină naturală. Iar rezultatele sunt uimitoare. Strămoșii noștri ar fi mândri de asemenea realizare, dar și puțin invidioși...

Foto: housebeautiful.com
Vezi galeria foto
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro