Cel mai bun și rapid mic dejun cu ouă
Ouăle sunt considerate a fi un aliment complet. Combinația de proteine, grăsimi bune și vitamine le transformă într-un aliment excelent pentru micul dejun.
În cazul în care te-ai săturat să mănânci doar ouă jumări, ochiuri sau omletă, trebuie să încerci această rețetă care te va uimi cu gustul ei. Ouăle moi care se îmbină cu sosul legumelor consituie una dintre cele mai apreciate rețete pentru un brunch de weekend.
Iată cât de simplu poți să faci cel mai bun și rapid mic dejun cu ouă:
Ingrediente
- 1 lingură de ulei
- 1 ceapă roşie, tocată mărunt
- 1 căţel de usturoi, răzuit
- un ardei kapia sau ardei roşu gras, tăiat felii subţiri
- un ardei iute tocat mărunt
- 1 conservă de roşii cuburi
- 1 lingură cu capere
- 1 linguriţă de chimen
- 1/2 linguriţă de paprika afumată
- piper
- sare
- 4 ouă
- pătrunjel proaspăt
- parmezam răzuit sau pecorino.
Într-o tigaie se pun uleiul şi chimenul la prăjit un minut, după care se adaugă ceapa până se înmoaie puţin.
Se adaugă usturoiul răzuit, paprika afumată şi ardeiul, amestecându-se puţin până când se înmoaie toate.
Apoi se pun conserva de roşii, caperele, ardeiul iute, sarea, piperul şi se lasă tigaia acoperită pe foc, timp de 15 minute.
Se face câte un loc pentru fiecare ou, după care se acoperă din nou tigaia şi se lasă încă 5 minute până când albuşul este făcut integral şi obţii consistenţa dorită pentru gălbenuş.
Se ornează cu pătrunjel proaspăt tocat, parmezan/pecorino răzuit şi se serveşte caldă cu o baghetă pusă pe tigaia grill și frecată apoi cu usturoi.