Crăciun. 6 sfaturi ca să ai un brad împodobit cu eleganță
Bradul de Crăciun este cel mai îndrăgit simbol al acestei sărbători sfinte. Cu siguranță îți amintești cu nostalgie de anii copilăriei, când împodobeai bradul împreună cu cei dragi, iar mama închidea ochii când mai furai câte o bomboană. Între timp, tu ai crescut, iar modalitatea de ornare a bradului s-a adaptat vârstei și stilul tău. Dacă îți place stilul elegant și rafinat, acest lucru ar trebui să se reflecte și în brad. Iată câteva sfaturi pentru a-l face să debordeze de eleganță.
1. Alege un brad bogat
Înainte de a împodobi bradul, trebuie să te asiguri că ai suficient de multe crenguțe pe care să agăți ornamentele. Investește într-un brad bogat, cu crengi pline și dese, deoarece are un aspect mult mai elegant decât unul care abia dacă are câteva ramuri răzlețe. Sigur că la fel de bine poți avea un brad artificial, care chiar dacă nu emană mirosul specific, are multe crenguțe.
2. Alege cromatica
Cu mulți ani în urmă, nimeni nu punea preț pe cromatica decorațiunilor din brad. De Crăciun, fiecare scotea cutia cu decorațiuni și agăța în brad tot felul de ornamente mici, mari, albe, roșii, albastre sau multicolore.
Ei bine, dacă îți dorești să ai un brad elegant, trebuie să te rezumi la cel mult două culori. Gândește-te că bradul de Crăciun nu este o sorcovă. Cele mai potrivite culori pentru crearea unui look elegant sunt roșul și auriul, auriul și argintiul, albul și argintiul, albul și negrul. Desigur, poți opta și pentru alte combinații cromatice sau te poți rezuma la o singură culoare.
3. Folosește un singur model de beteală
Beteala poate fi foarte înșelătoare în brad.Când o vezi în magazin ți se pare că este foarte elegantă și frumoasă, dar când o așezi în brad îți dai seama că nu mai dă chiar atât de bine. Din experiența anilor trecuți, știi deja că pomul de Crăciun poate arata foarte bine și fără beteală groasă. Cu cât este mai simplu ornat, cu atât este mai elegant. Dar dacă nu vrei să renunți la beteală, este indicat să alegi o singură culoare și un singur model.
4. Decorează cu luminițe albe sau galbene
Când alegi instalația pentru bradul de Crăciun, cel mai bine ar fi să alegi una care are luminițe albe sau galbene. Arată bine și cele cu luminițe multicolore, dar aspectul bradului nu va mai fi atât de elegant.
5. Alege cu grijă decorațiunile
În final, decorațiunile sunt cele care pot face diferența între un brad banal și unul elegant, somptuos. Așadar, analizează bine stilul pe care vrei să îl obții și evită să cumperi tot felul de decorațiuni doar pentru că arată bine. Imaginează-ți cum ai vrea să arate bradul de Crăciun și achiziționează doar ornamentele de care ai nevoie.
Este bine să folosești seturi de ornamente, deoarece vor conferi bradului un aspect elegant și modern. Un set de globuri, unul de fundițe și unul de fluturași ar trebui să fie de ajuns pentru a obține un brăduț elegant și sofisticat.
Îți recomandăm să eviți încărcarea crenguțelor de brad cu prea multe ornamente, dar poți fi atentă să agăți decorațiuni peste tot, chiar și în zonele din spate.
6. Ascunde suportul de brad
Suportul de brad nu ar trebui să rămână la vedere, pentru că nu se ridică la eleganța decorațiunilor. Îl poți ascunde în spatele unor cutii de cadouri frumos ambalate sau poți așeza beteală în jurul lui