Plăcintă cu ceapă verde
Casă şi familie · Acasa / 11.07.2013

În această perioadă a anului, ceapa verde se găseşte în pieţe din belşug. Aşa că, de ce să nu încerci o plăcintă delicioasă cu ceapă verde?

În această perioadă a anului, ceapa verde se găseşte în pieţe din belşug. Aşa că, de ce să nu încerci o plăcintă delicioasă cu ceapă verde?

 

Ingrediente:

600 g făină, 1 lingură margarină, 1 cub drojdie, piper, sare, mărar, ulei, 1 kg ceapă.


Mod de preparare:

Se face un aluat şi se lasă la dospit într-un loc călduţ timp de 45 minute. În timp ce aluatul stă la dospit, se curăţă ceapa, se dă prin răzătoare şi se lasă la scurs. Se căleşte în ulei încins, până capătă o culoare aurie. Se adaugă orezul, o ceaşcă de apă fierbinte, mărarul, piperul şi sarea. Se ia de pe foc vasul în care se află compoziţia şi se lasă acoperit, până se umflă orezul. După 45 de minute se împarte aluatul în două şi se mai frământă puţin. Se întinde prima foaie în tava unsă cu ulei şi tapetată cu faină. Se pune compoziţia şi se acoperă cu cea de-a doua foaie. Se unge deasupra cu ulei şi se pune la copt într-un cuptor încălzit. Se lasă vreme de 30 minute. Poftă bună!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro