Reţetă de post: Mâncare de spanac cu orez integral
Casă şi familie · Acasa / 17.11.2012

O mâncare de spanac în combinaţie cu un orez fiert constituie o masă delicioasă şi săţioasă pentru zilele în care ţii post. Ai nevoie doar de câteva ingrediente şi 20 de minute pentru a avea masa pregătită.

O mâncare de spanac în combinaţie cu un orez fiert constituie o masă delicioasă şi săţioasă pentru zilele în care ţii post. Ai nevoie doar de câteva ingrediente şi 20 de minute pentru a avea masa pregătită.

 Ingrediente:

spanac proaspăt sau congelat;
1 ceapă;
2-3 căţei de usturoi;
2-3 linguri pastă de ardei;
sare;
piper;
2-3 linguri ulei de măsline;

1 cană de orez integral.

 Mod de preparare:

1. Orezul integral se fierbe, se scurge şi se amestecă cu puţin ulei de măsline, sare, verdeaţă după gust.

2. Spanacul proaspăt se spală, se scurge şi se opăreşte 1 minute în apă clocotită.
3. Se pune ceapa tocată la călit, se adaugă apoi pasta de ardei, condimentele şi spanacul opărit.
4. Se amestecă bine împreună, se mai lasă 5 minute, iar la final se adaugă usturoiul pisat.

5. Se aşază orezul în farfurie, iar lângă el mâncarea de spanac. 

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro