Rosii umplute cu ciuperci
O reteta simpla si rapida, usor de pus in practica mai ales atunci cand iti doresti ceva inedit, dar a carui preparare sa nu iti rapeasca prea mult timp.
O reteta simpla si rapida, usor de pus in practica mai ales atunci cand iti doresti ceva inedit, dar a carui preparare sa nu iti rapeasca prea mult timp.
Ingrediente si cantitati:
2 rosii mari
3 linguri ulei de masline
500g ciuperci albe
telina rasa
2 linguri otet balsamic
2 linguri mustar Dijon
cateva frunze tocate de patrunjel
sare si piper
Mod de preparare:
1. Taie partea de sus a rosiei si scoate pulpa si sucul, astfel incat rosia sa ramana goala in interior.
2. Condimenteaza rosiile cu sare, piper si diverse alte ierburi aromate, dupa gust.
3. Intr-o tigaie, pune uleiul de masline la incins, adauga telina rasa si ciupercile. Lase-le pe foc timp de 7 - 8 minute, pana cand ciupercile incep sa se rumeneasca.
4. Toarna peste ciupercile si telina din tigaie sucul si pulpa pe care le-ai extras din rosii, adaugand otetul, mustarul, sarea si piperul.
5. Umple rosiile cu amestecul de legume.
6. Infasoara rosiile in folie de aluminiu si lasa-le in jur de 10 minute in cuptorul incins.
7. Rosiile se scot pe un platou si se decoreaza cu frunzele de patrunjel.