Cum să previi bullying-ul la școală
În ultimii ani, școlile și familiile au devenit specialiste în recunoașterea bullying-ului sau hărțuirii pe care copiii o întâmpină în viața lor.
Cu toate acestea, în ciuda progreselor pe care le-am făcut, bullying-ul tot este o experiență nefericită pe care copiii trebuie să o îndure în timpul școlii. Iată câteva modalități care te ajută să previi bullying-ul în viața copilului tău!
Sfaturi care te ajută să previi bullying-ul la școală
1. Înțelege bullying-ul și modalitățile prin care îl poți opri
Este foarte important să înțelegi cu adevărat ce presupune acest concept. Aproape fiecare copil va experimenta o interacțiune negativă cu un coleg, dar nu orice interacțiune negativă este considerată hărțuire sau intimidare. Bullying-ul reprezintă un comportament nedorit și agresiv în rândul copiilor care merg la școală și implică un dezechilibru real sau perceput al puterii. Comportamentul se repetă sau are potențialul de a se repeta în timp. Se poate manifesta într-o varietate de moduri, de la amenințări până la excluderea din grupuri, zvonuri, agresiune socială și chiar și lovituri.
2. Găsește mediul educațional potrivit
Nu fiecare școală este potrivită pentru orice copil, iar uneori trebuie să găsești un loc nou de studii pentru copilul tău. O școală mare, cu prea puțini angajați poate să aibă mai multe cazuri de comportament negativ și agresiv decât o școală mai mică. Prin natura sa, orice formă de intimidare tinde să înflorească într-un cadru în care supravegherea adulților este inexistentă sau limitată sever. Mulți copii declară că se simt mai în siguranță în școlile mai mici, unde raportul elev - profesor este mai mic, iar dimensiunile clasei sunt mai restrânse. Dacă școala copilului tău nu oferă cel mai bun mediu în care cel mic să crească și să se dezvolte, ar putea fi momentul să te gândești la schimbarea școlii.
3. Fii atentă la ce se uită copilul tău și cum se joacă
Mass-media poate juca un rol important în influențarea comportamentului copilului tău. Nu e de mirare că cel mic poate adopta un comportament negativ cu atât de multe filme, emisiuni, clipuri, cântece și jocuri care promovează un comportament negativ. Este rolul părinților să controleze ce privesc copiii și modul în care cei mici se lasă impresionați de ceea ce văd. Părinții ar trebui să poarte conversații în mod regulat cu privire la comportamentele negative și cele acceptabile. Înțelegerea corectă a comportamentelor reprezintă o abilitate importantă pe care cei mici trebuie să o învețe.