Si cei mici se distreaza de Paste

Copii / 17.04.2009

Sarbatoarea Pastelui este un prilej de bucurie pentru copii, care sunt rasfatati cu daruri si surprize dulci. Ai la dispozitie cateva zile de vacanta, pentru a petrece cat mai mult timp in compania micutilor tai, sa va plimbati, sa mergeti in vizita la rude sau la prieteni, dar si sa va jucati impreuna. Noi iti propunem mai multe activitati distractive de petrecere a timpului liber, astfel incat intreaga familie sa se bucure de zilele de sarbatoare!

Sarbatoarea Pastelui este un prilej de bucurie pentru copii, care sunt rasfatati cu daruri si surprize dulci. Ai la dispozitie cateva zile de vacanta, pentru a petrece cat mai mult timp in compania micutilor tai, sa va plimbati, sa mergeti in vizita la rude sau la prieteni, dar si sa va jucati impreuna. Noi iti propunem mai multe activitati distractive de petrecere a timpului liber, astfel incat intreaga familie sa se bucure de zilele de sarbatoare!

Cu siguranta, copiii tai vor fi foarte incantati sa iti dea o mana de ajutor la bucatarie, mai ales ca vor avea ocazia sa invete lucruri noi. In acest fel, vei imbina utilul cu placutul, petrecand timp de calitate alaturi de cei mai mici membrii ai familiei tale.


O idee excelenta este sa vopsiti ouale de Paste impreuna. Chiar daca ai pregatit ouale rosii inca din Joia Mare, asa cum spune traditia, acest lucru nu trebuie sa te impiedice sa reeditezi actiunea impreuna cu prichindeii, sambata dimineata, mai ales ca poti prepara acasa vopsele naturale.

Vei avea nevoie de:

- oua fierte tare, care sunt mult mai usor de manevrat. In cazul in care intentionezi sa le consumi, cel mai indicat este sa le pastrezi la frigider. Consumul lor nu este indicat daca ai folosit vopseluri acrilice sau daca vopseaua a patruns pana la ou, prin coaja sparta.

- diferite tipuri de fructe si plante
- ibric sau vas pentru fiecare culoare in parte
- lingura
- strecuratoare
- ulei
- carpa din bumbac

Cum vopsesti ouale:

1. Toarna jumatate de cana cu apa in fiecare ibric. Adauga fructe taiate bucati, legume sau plante (morcovi, afine, iarba, cafea).
2. Fierbe apa si lasa ibricul pe foc pana cand apa devine de culoarea dorita.
3. Indeparteaza ibricul de pe foc si strecoara apa, astfel incat sa nu contina reziduuri.
4. In momentul in care apa s-a racit, adauga ouale fierte.

5. Lasa-le sa stea in apa pana cand capata culoarea dorita.
6. Scoate fiecare ou din ibric cu ajutorul unei linguri, apoi asaza-le pe un servetel, pentru a se usca.
7. Confera-le luciu, tamponand si stergand fiecare ou cu o carpa moale din bumbac, inmuiata in foarte putin ulei.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro