Cele mai frumoase tradiții de nuntă din lume
Casă şi familie · Cuplu / 28.07.2017

Ai fost la numeroase nunți și probabil ai învățat deja toate tradițiile care se respectă în țara noastră. Căsătoria este un eveniment foarte important în toate colțurile lumii, astfel că tradițiile și superstițiile sunt prezente pretudindeni. Iată câteva dintre cele mai interesante:

India: Henna

În noaptea de dinaintea nunții, familia miresei se reunește pentru tradiția Mehndi. Aceasta presupune ca mâinile și picioarele miresei să fie pictate de un artist în modele delicate și foarte complicate, care simbolizează bucuria, frumusețea și revelația spirituală.

Australia: Bolul unității

Nu este prea ușor să unești două familii complet diferite, așa cum se întâmplă de obicei cu familiile a doi proaspăt căsătoriți, care trebuie să învețe să se accepte, cu bune și rele. O tradiție din Australia face această etapă mult mai ușoară. Imediat după nuntă, fiecare membru al fiecărei familii pune câte o pietricică într-un bol mare, care simbolizează noua familie unită.

Germania: Tăierea bușteanului

Poate nu este tocmai cea mai interesantă activitate pe care să o faci în ziua nunții, dar în Germania acest obicei are o semnificație foarte frumoasă. Imediat după ceremonia de căsătorie, cei doi miri taie împreună cu fierăstrăul un buștean, care simbolizează primul obstacol pe care l-au depășit împreună.

China: Ceremonia ceaiului

După nuntă, mirele și mireasa organizează o ceremonie a ceaiului, care simbolizează o prezentare formală în fața noii familii. Ordinea în care se desfășoară este strictă: se oferă ceaiul, este sorbit din ceașcă, iar cuplul primește un cadou din partea celui pe care l-au servit.

Guatemala: Dans în drum spre altar

În Guatemala, numeroase mirese nu sunt conduse pur și simplu la altar de către părinții lor, ci dansează în drum spre altar. Tatăl își conduce fiica în fața preotului în pași de dans.

Africa de Sud: Focul

În Africa de Sud, petrecerea de nuntă începe numai după ce părinții celor doi miri aduc foc din casele lor pentru a aprinde focul în noua casă a tinerilor căsătoriți.

Filipine: Eliberarea porumbeilor

O tradiție care este cunoscută și în lumea occidentală este foarte populară în Filipine. În această țară, după ceremonia de nuntă, tinerii căsătoriți eliberează o pereche de porumbei albi, care simbolizează o relație armonioasă și fericită.

Japonia: Degustare de Sake

În cadrul tradiției San San Kudo, care se traduce prin "trei, trei, de nouă ori", mirele și mireasa beau de trei ori din trei boluri așezate unul deasupra celuilalt. Trei este un număr norocos în Japonia, reprezentând dragostea, înțelepciunea și fericirea.


Italia: Confetti

Nu este vorba despre bucățelele mici de hârtie, pe care le folosim la petreceri. Italienii aruncă în ziua nunții migdale învelite în zahăr colorat, care simbolizează sănătatea, fertilitatea, fericirea și prosperitatea. 

Pakistan: Ghirlandă de flori

În Pakistan, familia miresei întâmpină adesea mirele cu o ghirlandă impresionantă din flori în ziua nunții. Mirele, la rândul său, îi oferă miresei o ghirlandă din flori.

Vezi galeria foto
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro