Cei mai mulţi au un şoc atunci când revin în ţarăNoi suntem împreună din facultate și acum s-a întâmplat să vină copilul. Nu l-am programat, nu ne-am gândit niciun moment să nu-l facem. Ne bucurăm unul de altul și acum amândoi de fiul nostru, dar nu avem nici timp și nici chef de ipocriziile sociale în care ar vrea familia mea să ne bage: nuntă cu alai și dar, intrat în rândul unei lumi din care sunt cât se poate de bucuros că am scăpat la mustață, plecând din țară la timp.

Așa că de la nunta fratelui meu, la care am avut cele mai neplăcute experiențe de familie, am început să răresc vizitele acasă și raporturile cu familia. Copilul s-a născut aici și, culmea, cei care ne-au fost aproape și ne sunt în continuare sunt prietenii de diferite naționalități pe care-i avem aici, și nu familiile noastre biologice de acasă. E surprinzător și dureros cum ajungi să preferi compania unor străini în locul familiei tale, și mai ales este dezolant acest fapt pentru niște tineri ca noi care încă mai credem în familie, dar am ajuns să ne fie silă de ideea de a oficializa relația din punct de vedere al normelor sociale tocmai din cauza familiei oficiale.

Sunt îndurerat de modul în care situația din România mi-a transformat familia într-una nefrecventabilă. E ca și cum i-aș fi pierdut prin moarte.
  • Mira, luni, 21.07.2014 13:48
    De acord cu articolul

    Este util ca apar si astfel de puncte de vedere asa cum sunt exprimate in articol. Si altii se confrunta cu aceeasi problema, traind insa aici, poate la 2 pasi de familiile lor. Diferentele de evolutie dintre oameni produc oricand rupturi, indifferent de varsta, unde locuim si unde platim taxe.

  • Serban, duminică, 20.07.2014 17:53
    mda

    Nu inteleg atitutidinea ta fata de Romania in toata povestea asta: "Sunt îndurerat de modul în care situația din România mi-a transformat familia într-una nefrecventabilă". Romania ti-a transformat familia ? Fiecare persoana actioneaza asa cum crede si prioritizeaza asa cum crede; daca parintii tai au dorit sa faca anumite alegeri care tie nu iti convin au facut-o ca OAMENI, nu ca ROMANI. Incearca sa scapi de mentalitatea asta populista de 90% a celor care dau vina pe tara pentru tot ceea ce ii afecteaza direct, mai ales cand te afli intr-o pozitie ca a ta de emigrant. In calitate de roman in primul rand, ce faci tu ca sa schimbi ceva la situatia despre care ai spus ca nu iti convine, chiar presupunand ca e 100% cultura romaneasca bolnava care i-a "corupt"pe parintii tai ? Investesti aici ? Cauti sa schimbi politicile sociale ? Contribui cu taxe ? E usor sa vorbesti cand te afli pe un piedestal intr-o tara straina, cu un job ok si decent platit, dar asta e cel mai facil lucru de facut; SA PLECI afara e usor, SA VORBESTI fara sa actionezi e de asemenea usor.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro