Trucuri inteligente ca să păstrezi fructele și legumele proaspete pentru mai mult timp

Casă şi familie / 06.10.2016

Ce trebuie să faci ca să păstrezi fructele şi legumele proaspete? Trucuri care te învaţă să faci lucruri altfel şi să nu mai greşeşti în bucătărie.

Cu siguranţă te-ai confruntat deja cu situaţia enervantă în care ai fost nevoită să arunci mai multe fructe şi legume pentru că s-au alterat prea repede. Descoperă cele mai bune trucuri ca să păstrezi fructele şi legumele mai mult timp proaspete:


1. Nu le spăla niciodată dacă vrei să le depozitezi


Dacă vrei să păstrezi fructele şi legumele proaspete pentru mai mult timp atunci nu este indicat să le speli înainte de a le depozita în bucătărie sau în frigider. Acest obicei te va ajuta să le prelungeşti viaţa.



2. Păstrează-le într-un mediu uscat


Cea mai bună soluţie este să foloseşti un prosop din hârtie pe care să-l aşezi sub fructe. Acesta va absorbi umezeala, împiedicând astfel procesul de putrezire a produselor.


3. Cel mai bun truc ca să păstrezi un avocado proaspăt


Un avocado necopt se pune întotdeauna într-un ziar sau o pungă de hârtie la temperatura camerei. Acest obicei va accelera coacerea lui. După ce fructul s-a înmuiat trebuie să-l pui într-o pungă de plastic la frigider dacă nu vrei să-l foloseşti imediat.



4. Nu pune următoarele fructe şi legume în frigider!


Ardeii, castraveţii şi roşiile trebuie ţinute la temperatura camerei dacă vrei ca ele să nu-şi piardă aroma. Ardeii păstraţi în frigider se înmoaie şi nu vor mai fi crocanţi, iar castraveţii şi roşiile formează deasupra o pojghiţă lipicioasă.


5. Bananele nu se ţin la frigider


Odată introduse în frigider, bananele se înnegresc. Cel mai bun mod de a le păstra este la temperatura camerei şi cu codiţele învelite în folie alimentară.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro