Mod de preparare
Ziua Copilului nu poate trece neobservata. Cu atat mai mult o poti transforma intr-un eveniment special cu ajutorul a catorva retete de cocktail-uri delicioase din fructe, numai bune pentru o zi deosebita, asa cum este aceasta. Pregateste-te sa iti serbezi micutul cu multe jucarii, cadouri, dar si cu gustari si bauturi sanatoase, care ii vor da foarte multa energie.
In plus, cum cei mici se feresc de regula sa consume fructe, pretextand ca nu le plac, aceasta este ocazia ta sa iti inveti prichindelul sa isi ia portia de vitamine din sucuri suta la suta naturale.
Suc de fructe, cu ornamente in forma de animale
Ingrediente si cantitati pentru 2 pahare:
1 portocala;
1 mar;
bucati de pepene rosu;
capsune.
Mod de preparare:
1. Cojeste portocala astfel incat coaja sa se pastreze intr-o fasie lunga si continua. Taie bucati marul si portocala si stoarce-le. Toarna sucul intr-un pahar si decoreaza-l astfel incat sa semene cu un elefant - foloseste in acest scop coaja de portocala, "lipita" sub forma unei trompe, si doua felii de portocala, care sa reprezinte urechile animalului.
2. Pentru cel de-al doilea pahar, stoarce sucul din bucatile de pepene rosu si din capsune. Toarna sucul intr-un pahar si decoreaza-l astfel incat sa semene cu un cap de porcusor - foloseste in acest scop urechi si rat din... capsune.
Suc racoritor de fructe de padure si serbet de citrice
Ingrediente si cantitati pentru 2 pahare:
1 1/2 cana suc de portocale;
1 1/2 cana serbet de lamaie;
1 cana serbet de zmeura;
zmeura;
frunze de menta.
Mod de preparare:
1. Introdu in blender sucul de portocale si serbetul de lamaie. Acopera cu capacul si lasa aparatul in functiune pana cand obtii o compozitie fina.
2. Pune in fiecare pahar cate 2 lingurite pline cu serbet de zmeura. Umple paharul pe jumatate cu amestecul de suc de portocale. Imparte serbetul ramas in parti egale, in fiecare pahar. Umple apoi paharul cu amestecul de suc de portocale ramas.
3. Orneaza compozitia cu zmeura si frunze de menta. Se serveste imediat.
Pont: Lasa paharele la racit in frigider doua ore inainte de utilizare. Daca ai alte preferinte, poti inlocui serbetul de zmeura cu serbet de capsune, piersici sau mango.
Bautura din iaurt cu banane si suc de portocale
Ingrediente si cantitati pentru 2 pahare:
2 cani suc de portocale;
2 banane coapte, lasate la rece si taiate felii;
1 cana iaurt de vanilie fara grasime sau cu continut scazut de grasime;
scortisoara.
Mod de preparare:
1. Introdu in blender sucul de portocale si bananele. Acopera cu capacul si lasa aparatul in functiune pana cand obtii o compozitie fina.
2. Adauga acestei compozitii iaurtul. Acopera din nou blenderul cu capacul si lasa aparatul in functiune pana cand compozitia devine spumoasa.
3. Toarna compozitia in pahare si presara scortisoara deasupra. Se serveste imediat.
Pont: Pentru ca bananele sa se raceasca mai repede, decojeste-le si introdu-le intr-o punga bine sigilata. Lasa punga la frigider timp de o ora inainte de preparare.