Cocktail-uri exotice
Cocktail / 25.04.2003

Mod de preparare

Cocktail-urile se servesc cu placere oriunde si oricand, fiind, in plus, usor de preparat.

Pina Colada
Pentru a realiza acest cocktail aveti nevoie de 5 cl rom alb, 2-3 cl frisca lichida, 2 cl cocos, 8-10 cl suc de ananas.Se combina in shaker cca. 10 minute, apoi se strecora prin gheata intr-un pahar de "long drink". La final se orneaza cu ananas prospat.

Marguerita
Pentru a prepara acest cocktail aveti nevoie de 4 cl tequilla alba, 3 cl triplu sec, 3 cl suc de lamaie.
Se amestca in shaker cca. 10 minute. Apoi se pregateste paharul de cocktail astfel: Se tine cu gura in jos si se unge cu o felie de lamaie, apoi se glazureaza gura paharului cu sare. Strecurati amestecul din shaker prin gheata si ornati cu o felie de lamaie.

Cosmopolitan
Pentru a prepara acest cocktail aveti nevoie de 4-5 cl vodka, 3 cl triplu sec, 2-3 cl suc de lamaine, 4-5 cl de suc de afine, cirese sau visine. Se combina ingredientele in shaker cca. 5 minute, apoi se strecoara prin gheata in paharul de cocktail si se orneaza cu o cireasa glazurata.
  • ely, sâmbătă, 13.07.2013 19:13
    as dori sa stiu masuri de la cocktailuri

    5 cl rom alb, 2-3 cl frisca lichida, 2 cl cocos, 8-10 cl suc de ananas. nu prea ma descurc cu masurarea lor daca vas ruga ati putea spune 5 cl rom 5 ml am si eu mai multe retete din reviste si nu le am facutdin cauza asta va multumesc mult

  • Mircea, joi, 20.06.2013 16:57
    Retete cocktailuri

    Va recomand eu un site care este focusat special pe cocktail-uri,cu retete originale,metode de preparare pas cu pas la toate cocktailurile cunoscute din lume. http://www.cosmopolitan-bar.ro

  • iulian, joi, 03.11.2011 11:06
    COCKTAIL ORGASM

    Am citit si eu pagina dv si am vazut sute de greseli si comentarii care duc in eroare clientii acestui cocktail! Cocktail-ul Orgasm este destul de necunoscut printre consumatorii de la noi,poate datorita numelui destul de obscur si sonor este evitat!Reteta corecta este urmatoarea....metoda de preparare este "build" in pahar old fashioned plin cu gheata cuburi! Se pune lichior de cafea 20 ml,apoi irish whiski 20ml,amaretto 20 ml si cream half and half,ca garnish cherry maraschino!Este reteta oficiala si corecta!Sper sa o folositi cu incredere si ve-ti descoperi aprecieri din partea clientilor!

  • marcel, luni, 04.04.2011 03:37
    orgasm....

    nici macar o reteta a acestui cockteil nu poate fi completa daca nu pui motul de frisca pe shot! sincer acum...arta-mi unu/una care isi da seama de ce-i pui u in shot! nu vreau sa par chitros, da romanu nu stie ce bea! daca arata bine e de-ajuns...si asta am vazut-o in 6 ani de bar nu am citit-o in carti sau cv de genu

  • Gaboru, joi, 11.11.2010 09:39
    Cockta-il-uri

    Sunt barman de vreo 8 ani de zile...la orice cocktail o sa gasiti zeci de retete si derivate...Totul e sa te mulezi dupa gustul clientului...

  • balint, marţi, 26.10.2010 21:02
    Cocktail

    Va astept pe pagina mea unde gasiti retete cocktail.

  • nicu, miercuri, 03.03.2010 22:50
    orgasm

    n`am observat pe nimeni sa mentioneze ceva de triplu sec :)) io il fac cu 25 de disarrono 50 de kahlua si 20 de triple sec, frisca si ornat cu pudra de cafea intr`un pahar de sampanie

  • peter aerts, joi, 25.02.2010 02:39
    orgasm

    20 bayles,20 kahlua,20 amaretto disarrono....frisca pe margine apoi tai un pai ...si gata

  • CRYSTIAN, marţi, 05.01.2010 22:31
    KOKTAILURI

    as vrea sa aflu si eu mai milte retete de cok...flambate si altele exotice mai sofisticate:))

  • Teo, sâmbătă, 02.01.2010 05:14
    retete retete

    reteta originala pt ORGASM: parti egale de irish cream, lichior de cafea, amaretto si frisca lichida (sau half and half daca aveti). problema e cum zicea si cineva inainte: fiecare bar si barman isi face retetele dupa cum stie si descopera ca merge la public. am vazut ORGASM facut inclusiv cu mult lapte pentru a-l lungi si al face mai buvabil (se scade volumul de alcool). referitor la servire se poate face atat ca shooter (de obicei in straturi), dar paharul original este old fashion/tumbler (paharul scurt, mic) si toate ingredientele se shake-ereaza. JADOO: este un cocktail destul de reusit (ca tot intreba cineva), si e defapt un mojito cu gin in loc de rum. se face muddle la bucatile de lime cu zahar brun, se adauga menta,gheata pisata, si gin. se amesteca bine si se completeaza cu gheata pisata si eventual top de soda. se poate adauga si un dash sau doua de bitter-uri eventual

  • ramo, luni, 30.11.2009 20:43
    cocktailuri

    vreau sa stiu si eu mai multe retete la care se foloseste TRIPLU SEC si DE cocktailuri flambate:)

  • imi, luni, 26.10.2009 20:52
    oragsm

    fratilor oragsmul din cate baruri si clubi am muncit eu are reteta destul de asemantoare akuma ca multe altele difera dar reteta pe care am vazuto in retetaruri a fost cam asa 20 cl de bayle's 20 cl amareto si h&h 20 cl 20 ml kahlua ( lichior cafea) care se doarna direct in pahar apropo daca sunteti barmani imi las aicea id schimbam si noi o idee 2 paote va ajut cu cate ceva poate ma ajutati voi :) id meu [email protected]

  • kasy, joi, 15.10.2009 16:08
    orgasm

    Orgasm.. - 30 ml kahlua - 30 ml baileys - 10 ml amareto - 30 half & half ( lapte si frisca lichida aceleasi cantitati )

  • yano, luni, 21.09.2009 11:21
    orgasm

    totu depinde de barman e parerea unui barman de 8 anii fiecare barman are carizma lui

  • Razvy, joi, 10.09.2009 16:34
    O reteta usoara

    Sunt barman de 3 ani si as vrea sa va arat o reteta de cocktail care am gasit-o in India. 3cl tequila, 4cl cointreau, 3cl lime juice si 2cl de crema de ciocolata alba. Suna cam ciudat reteta, si mie mi s-a parut, dar are un gust foarte bun.

  • mrbarman, miercuri, 22.07.2009 15:49
    orgasmxxx

    sunt barman de aproape un an,iar reteta pe care o fol eu e 1 part Amaretto Saronno 1 part Baileys irish cream 1 part Tia maria 1 part Cherry 1 part Orange 1 part Cream

  • mrbarman, miercuri, 22.07.2009 15:43
    orgasmxxx

    sunt barman de aproape un an,iar reteta pe care o fol eu e 1 part Amaretto Saronno 1 part Baileys irish cream 1 part Tia maria 1 part Cherry 1 part Orange 1 part Cream

  • CC, vineri, 10.07.2009 10:55
    Cocktail-uri

    Am multi ani de experienta de munca in bar.Si ce pot spune este ca retetarele difera de la un bar la altul, de la o tara la alta...nu am intalnit un retetar al unui bar sa fie asemanator cu cel al altui bar.E o chestie ciudata pot spune.Iar atunci cand lucrezi la un patron, in primul rand trebuie sa-i respecti conditiile de lucru, insemnand si retetarele.Parerea mea.

  • Icey, miercuri, 04.03.2009 12:09
    orgasm

    Cam 20 ml vin din fiecare la orgasm frisca se pune putin mai multa se toarna contzinutul intrun pahar de martini si se orneaza cu o cireasa maraschino

  • Nicu, sâmbătă, 31.01.2009 15:02
    Mai TAi

    am si eu o intrebare ... cate feluri de mai ti exista .. in meniurile barurilor din Constanta e o singura reteta ... am citit intr-o revista alta reteta de mai tai .. si spunea ca e reteta ORIGINALA a mai tai`ului....

  • FLORIN, luni, 08.12.2008 12:34
    Continut retete

    Imi place foarte mult cum va contraziceti,dar va rog sa ma credeti ca sunteti pe langa subiect. Un exemplu, in carul retetelor asa zise originale sunt date si procentl de tarie (bautura ca marca ), voi spuneti Amaretto, dar de care amareto, etc

  • TTT, vineri, 05.12.2008 12:05
    Orgasm

    Fratilor nu va luati dupa toate crasmele.....toate cocktailurile au aceleasi retete.......doar lea inventat o singura persoana............2cl Kahlua,2cl Finlandia,2cl Baileys,2cl Amaretto si frisca lichida.Se face intr-un pahar flute,in care Kahlua se pune direct iar cu restul ingredientelor se face Shake.

  • DRAGOS, miercuri, 03.12.2008 16:54
    retete de cocteiluri in romania cel mai des intalnite

    rugamintea mea este daca puteti sa imi trimiteti cateva retete de cocteiluri care sunt cele mai intalnite in romania deoarece o sa incep sa lucrez ca si barman si nu prea stiu retete de cocteiluri. va multumesc anticipat.dragos

  • lykanu, luni, 17.11.2008 23:10
    nu mai tin minte :D

    cum se prepara jadoo?

  • ovidiu, miercuri, 15.10.2008 18:32
    orgasm

    in primul rand sunt fiecare in comentariul sau a vorbit despre doua lucruri:despre reteta de cocktail pt orgasm si despre screming orgasm,diferenta intre ele este ca la screming orgasm se pune vodka ,la orgasm se pune kahlua bayley's amareto triplu sec si f putin gin(3ml) si la screming orgasm se aduga vodka,la ambele se pune frisca lichida dar nu in shaker ci deasupra dupa ce ai pus continutul din shaker si mai important e ca kahlua nu se pune in shaker ci in pahar si continutul turnat peste cu lingurita de bar

  • Bogdan, duminică, 14.09.2008 00:53
    prea ilar

    si eu pot spune k sunt barman, desi lucrez la o cafenea... in seara asta, eram full, si deoadata, o gagik, inalta, bruneta ma intreaba: "nu te supara, , faci? "la care eu, gandindu-ma la comanda pe care o faceam in acel moment, intreb: " aaa, aici sau la pachet?" instantaneu, imi dau seama ce am spus si izbucnesc in ras, urmat in actiune de dom'shoara. as vrea si eu o reteta calumea... una generala sa zic asa...

  • George, joi, 21.08.2008 09:25
    Orgasm

    Reteta originala... cred 15 ml white creme de cacao 15 ml amaretto 15 ml triple sec 15 ml vodka 30 ml half & half Si oricum retetele variaza si vor varia intotdeauna de la un local la altul

  • Alin, marţi, 19.08.2008 14:43
    cocktail-uri

    Haideti sa va spun ceva: VARA SE BEA COCKTAIL-URI si nu banalele sucuri sau bere, asa ca aveti grija!!!

  • ancutza, duminică, 10.08.2008 15:52
    cocktail

    imi place cocktailul .va multumesc la toti cei care au publicat reteta cocktailului

  • radu, vineri, 08.08.2008 00:20
    pt d-ra larisa,

    www.barsolutions.ro,si contactezi pe unul din cei mai buni barmani profesionisti din romania care te vor ajuta cu un boston shaker!bafta

  • andra, duminică, 03.08.2008 12:54
    nu doar orgasm difera

    In momentul de fata sunt chelnero-barmanita, si in vara asta, am schimbat doua locatii in care am muncit. nu doar "ingredientele"ptr orgasm difera...in primul bar faceam diverse cocktail-uri si frappeuri;pe care le fac si aici,insa continutul difera,depinde de retetarul fiecarui bar/restaurant. Oarecum e nasol asa, deoarece daca un client e obisnuit cu un cocktail facut intr-un fel,atunci cand intra in alt bar decat cel pe care il frecventeaza, comanda acelasi lucru,si s-ar putea ca noul continut sa nu fie pe placul acestuia.

  • larissa, luni, 21.07.2008 21:14
    sa cumpar shaker

    vreau sa cumpar si eu shaker de unde as putea, iar cocktail ORGASM eu il stiu altfel şi sincer cantitaţile principalelor componente se pot schimba de la o ţară la alta

  • anonim, miercuri, 09.07.2008 23:41
    orgasm

    heh eu am vre-o 3 ani de cind lucrezi ca barman si iata retzeta mea(pot sa spun k are efect): 50ml suc de roshii,30 ml ulei de masline, 50 ml suc de lamiie, 3 cl frisca lichida.., 20 ml Spikushor , 50 ml boers acru , in final se orneaza cu patrunjel. efect garantat!!!

  • flavius, joi, 05.06.2008 17:11
    cocktail orgasm

    eu sunt incepator in ale barului, dar uite reteta mea de orgasm: 3cl absolut, 3cl bailey's, 3 cl kahlua, 3 cl frisca lichida...si eu caut o reteta mai "universala" dar nu gases. id mess: va_oancea

  • bogdan, joi, 27.03.2008 13:10
    cocktail ORGASM

    sunt barman,insa fara diploma!dar am vreo 2 ani pe la un club prin pl si am mai lucrat si in alte part si am intalnit retete diferite la anumite cocktail uri,in special ORGASMUL:var1:50ml bailey's,50ml frisca lichida,20-30ml triple sec var2:30ml amaretto,30ml kahlua,10ml triple sec si frisca lichida! e vreuna corecta sau pot fi ambele in functie de preferinta clientului?

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro