4 deserturi sarace in calorii, preparate fara foc
Desert / 25.03.2010

Mod de preparare

Fara faina, fara lapte, fara zahar rafinat si fara oua, dar de-a dreptul delicioase si sanatoase 100%. Descopera cum sa faci inghetata, prajitura, budinca si placinta raw! Sunt sarace in calorii si le faci in cateva minute.

 

Poti sa prepari orice desert preferat cu care erai obisnuita pana acum, insa fara sa folosesti unt/margarina, faina alba, oua, zahar. Trebuie doar sa tii cont de cateva ingrediente le substituie cu succes pe acestea si in plus, nu trebuie sa-ti mai faci griji pentru silueta si nici nu iti vor afecta sanatatea.

Tine minte!

  • fulgii de cocos si uleiul de cocos inlocuiesc untul/margarina;
  • faina alba o poti inlocui cu orice aluna/nuca macinate;
  • avocado inlocuieste cu succes smantana, margarina, untul si ouale;
  • zaharul rafinat il poti substitui cu mierea de albine naturala, sirop de artar, sirop de agave;
  • curmalele sau stafidele pot "lega" compozitia, fara sa ai nevoie de oua.

 

Prajitura cu ciocolata si zmeura


Ingrediente pentru blat
3 cesti cu nuca cruda
2/4 ceasca pudra de cacao
1/4 lingurita sare de mare
1 ceasca de curmale fara samburi

  • se amesteca aceste trei ingrediente in robotul de bucatarie si vei obtine o faina din ingrediente foarte benefice pentru organismul nostru;
  • pentru a lega aceste ingrediente de obicei se folosesc ouale, insa acum vom adauga curmale. Asadar, urmatorul pas: o ceasca de curmale fara samburi adaugate peste faina si se amesteca din nou cu robotul;
  • in cazul in care nu ai un robot de bucatarie, poti sa macini nuca si sa maruntesti curmalele;
  • foloseste mainile pentru a da forma dorita blatului.


Ingrediente pentru crema
1/3 ceasca curmale
1/4 ceasca miere de albine/ sirop de artar / sirop de agave
1/2 ceasca avocado (1 avocado)
1/3 ceasca pudra de cacao

  • se amesteca ingredientele in robot;
  • se pune compozitia peste blat si se orneaza cu zmeura sau alte fructe, dupa preferinta.



 

 Vezi reteta pentru inghetata de cocos >>>

Inghetata de cocos


In functie de cantitatea dorita, se folosesc mai multe nuci caju.

Ingrediente
2 cesti nuci caju (de preferinta inmuate in apa de seara pana dimineata, poti sa le amesteci si cu nuci crude)
1 ceasca ulei de cocos
2 cesti fulgi de cocos
1/4 ceasca miere de albine / sirop de agave
1 ceasca apa

 

  • se amesteca ingredientele in blender;
  • pentru a obtine inghetata de diverse culori poti sa adaugi cacao pudra sau alte fructe preferate care schimba culoarea compozitiei;
  • se toarna compozitia in boluri diferite, in functie de culori sau intr-o tava pentru cuburi de gheata. Se pune in congelator.


 

Vezi reteta pentru budinca >>> 

Cum prepari budinca fara foc si fara lapte?


Pentru a prepara o budinca fara lapte si praf de budinca ai nevoie de cateva ingrediente sanatoase.

avocado/banane
pudra de cacao, daca vrei budinca de ciocolata
miere de albine / sirop de agave (in functie de cat de dulce o doresti)
putina apa, daca este necesar
diverse fructe

 

  • daca vrei sa faci o budinca de ciocolata amesteca in blender avocado, miere de albine, pudra de cacao si putina apa, daca e nevoie;
  • daca vrei o budinca din fructe amesteca avocado/banane cu miere de albine si putina apa, daca e nevoie. Si se orneaza cu fructele preferate.


 

Vezi reteta pentru placinta cu mere >>> 

 

Placinta cu mere


Ingrediente pentru blat
2 cesti de migdale macinate (poti sa le combini cu nuca, seminte de floarea soarelui crude)
1 lingurita sare de mare
2 cesti curmale fara samburi

  • se amesteca ingredientele in robot.


Ingrediente pentru umplutura
5 cesti mere feliate
1 ceasca stafide
2 linguri scortisoara

Ingrediente pentru sirop
1/2 ceasca curmale
1 portocala
putina apa

  • se pune portocala in blender;
  • se adauga curmalele si putina apa, mixand pana obtinem un sirop.

 

  • se pudreaza tava cu putina faina de migdale pentru ca blatul sa nu se lipeasca;
  • se intinde blatul cu ajutorul mainilor;
  • se amesteca ingredientele pentru umplutura cu siropul obtinut din portocala si curmale;
  • se toarna umplutura peste blat, se aranjeaza feliile de mar si se orneaza cu stafide;
  • se poate consuma imediat sau se lasa 24 de ore pana cand merele se inmoaie putin.

 



Credit foto: ellesnewenglandkitchen.com
  • So, duminică, 05.07.2015 10:09
    Calorii

    Bombe calorice combinatiile de fructe uscate!

  • hgjf, sâmbătă, 01.02.2014 19:48
    prajituri

    nu am inteles nimic si placinta cu mere nici nu se face asa

  • grigoroaea, vineri, 22.07.2011 13:43
    MULTUMESC

    cred ca am sa fac si eu

  • betti, luni, 10.01.2011 13:51
    cred

    Cred ca am sa fac cindva prima varianta,cea cu ciocolata!

  • tocaciflori, marţi, 20.04.2010 20:31
    prajiturica

    cred ca este super gustoasa o sa o incerc ;deja mie pofta natural si gustos

  • AngeliQbr, marţi, 06.04.2010 12:14
    prajitura

    nu am incercat niciodata asa ceva dar am notat reteta si vreau sa vad cum ies dupa ce o fac va las un comentariu daca e sau nu e buna pup

  • rodica, marţi, 06.04.2010 11:21
    inestetic

    nu arata bine acest tortulet,mai bine maninci separat 2nuci,2curmale daca tot tii dieta

  • carmen, miercuri, 31.03.2010 23:01
    prajituri

    ce inseamna 2/4 ceasca? si cat sa fie ceasca? 200g?300g? niste unitati de masura mai exacte daca se poate

  • Angi, luni, 29.03.2010 10:36
    delicios

    Am facut prajitura cu ciocolata si ananas, pentru ca nu am avut zmeura, dar a iesit grozav de buna. Iar gustul este similar cu torturile clasice cu ciocolata. Portiile merg ceva mai mici pentru ca nuca are destule grasimi, si poate reteta nu ingrasa deloc daca mananci asta ca fel principal, altfel este foarte satios si consistent.

  • alina arghirescu, sâmbătă, 27.03.2010 16:18
    SUPER ! ! !

    VA MULTUMESC ! de cand caut asa ceva,e sanatos si usor iar gustul e delicios ! chiar mi-ati dat un fir si pentru alte combinatii !

  • Dana, vineri, 26.03.2010 15:59
    As gusta ....

    Interesanta reteta pentru prajitura cu ciocolata si zmeura, imi plac curmalele!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro