Alba ca zapada
Desert / 28.03.2003

Mod de preparare

Foile:

2 oua
6 linguri cu lapte
6 linguri cu ulei
6 linguri cu zahar
1lingurita cu amoniac
faina cat cuprinde

Se face o coca potrivit de tare si se imparte in 3 parti. Se unge tava pe dos si se coc pe rand.

Crema:

200 g unt
10 linguri zahar pudra
2 pahare lapte
2 linguri de faina
1/2 zeama lamaie

Mod de preparare:

Intr-un pahar cu lapte rece se dizolva cele 2 linguri cu faina, iar celalalt pahar se pune la fiert. Cand laptele fierbe se adauga restul de lapte amestecat cu faina. Se lasa sa fiarba pana se face ca o ciulama. Se raceste aceasta compozitie peste care se pune zeama de lamaie, apoi untul frecat cu zaharul. Se umplu foile si se dau la rece.

  • mihaela, duminică, 23.12.2012 14:45
    rasp.. nelamurire

    trebuie sa pui amestecul de faina cu lape rece.. peste zahar si margarina si sa amesteci

  • roxana, vineri, 30.12.2011 15:18
    nelamurire!

    de ce nu imi iese crema? margarina cu zaharul se taie si cand pun restul compozitiei se branzeste :(

  • Vichy, vineri, 04.02.2011 10:01
    Mmmmmmmm...............

    Este foarte buna prajitura!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • coryna, vineri, 01.01.2010 16:08
    bucate

    e atit de magic acest tort si de gustos

  • cristiana, vineri, 31.07.2009 10:27
    hmmmm...

    mie nu imi iese aluatul..crema este sooper buna..dar e un inceput bun pentru o fata de 13 ani

  • mandica1967, joi, 25.09.2008 03:26
    buuuuuuuunaaaaaa

    am facut-o si eu de multe ori....fetele mele o adora

  • rivombrosa, sâmbătă, 20.09.2008 19:13
    bun bun bun

    deja imi este pofta iam iam ..o fac si eu ..:)))))

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro