Bezele de casă cu nucă
Desert / 11.06.2016

Ingrediente

4-5 albuşuri
puţină sare
150 de grame de zahăr brut
150 de grame de nucă coaptă şi măcinate
sirop de ciocolată (opţional).

Mod de preparare

Albuşurile se bat cu mixerul, după ce s-a adăugat foarte puţină sare. Se mixează până când capătă o consistenţă densă.
Se pun albuşurile pe abur şi se încorporează câte o lingură de zahăr, mixându bine cu telul până se întăreşte compoziţia. Ea nu va curge atunci când întorci castronul.
Se amestecă nucile măcinate în albuşuri, amestecând cu o spatulă.
Se aşază bezelele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu ajutorul unei linguriţe sau un con de hârtie.
Se introduc la cuptorul încins la 100 de grade şi se lasă aproximativ o jumătate de oră până când se usucă bine.
După ce s-au răcit le poţi stropi cu sos de ciocolată.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro