Mod de preparare
Un gen de desert preferat nu numai de copii: briosele cu afine vor avea cu siguranta succes chiar si in cazul celor mai pretentiosi gurmanzi.
Ingrediente si cantitati:
2 cani faina alba
2 1/2 lingurite praf de copt
2 linguri zahar
3/4 lingurita sare
1/2 cana unt sau margarina, taiata bucatele
2 oua, bine batute
3/4 cana lapte
1 lingurita coaja de portocale rasa
1 1/2 cani afine proaspete sau congelate
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul la 200 de grade. Unge cu ulei o tava pentru briose.
Intr-un vas mare, amesteca praful de copt, zaharul si sarea. Taie untul sau margarina in bucatele de marimea unor boabe de mazare. Fa o gaura in mijloc. Intr-un vas mic, amesteca ouale si laptele. Adauga amestecul in cel de faina, amestecand pana la omogenizare. Insereaza coaja de portocala rasa si afinele.
Umple cupele de briose pana la 2/3. Coace-le 25-30 minute, sau pana ce devin aurii. Scoate-le din cuptor si imediat dupa aceea din tava.
Se servesc calde sau la temperatura camerei.
Nota: Daca folosesti afine proaspete, presara faina pe ele; asa nu se vor "sparge" in briose. Daca afinele sunt congelate, pune-le asa cum sunt in amestec.
de ce ATAT de multa sare????? facem saratele?! .. briose sarateleðŸ˜ðŸ¤¢
ducetiva naibi cu prajiturile voastre
acum am sA LE INCERC PA PA
super retete de briose
deci ,eu nu am inteles nimic din reteta asta....nu reusesc sa le pun cap la cap ,sa se lege ceva... as face-o si eu dar momentan mi-e imposibil daca intelege cineva mai bine sa-mi traduca si mie thank you:D
foarte bine venita aceasta rubrica deoarece mai inprospatez meniurile familiei cu produse de sezon si nu mai apelez la aceleasi si aceleasi retete...