Ingrediente
150 de grame de ciocolată neagră cu 70% cacao
113 grame de unt nesărat, la temperatura camerei
2 linguri cu pudră de cacao
100-150 de grame de zahăr, în funcţie de preferinţă
1 plic cu vanilie Bourbon sau seminţele unui baton de vanilie
3 ouă mari, la temperatura camerei
puţină sare
95 de grame de făină
Mod de preparare
Cuptorul se preîncălzeşte la 180 de grade Celsius.
Tava pentru prăjitură se unge cu ulei/unt şi se tapetează cu hârtie pentru copt.
Ciocolata şi untul se topesc la abur, după care se ia amestecul de pe foc şi se lasă să se răcorească câteva minute.
Se adaugă zahărul, cacaua şi vanilia, amestecând bine cu ajutorul unui tel.
Cele trei ouă se adaugă pe rând, amestecând bine cu telul.
la final se pune sarea şi făina, amestecând până când se omogenizează toate ingredientele.
Se toarnă compoziţia în tavă şi se lasă la cuptor 25 de minute.
Dacă faci testul cu scobitoarea trebuie să ştii că aceasta nu trebuie să iasă perfect curată, cu cu nişte firimituri pe ea. Dacă iese curată atunci negresele vor fi prea uscate.
Se lasă la răcit la temperatura camerei, după care se taie prăjitura.
O poţi orna cu ciocolată topită.