Budinca de orez cu fructe uscate
Desert / 10.03.2009

Mod de preparare

Iata si o reteta excelenta pentru a satisface pofta de dulce a familiei tale!

Ingrediente si cantitati:


1 cana orez
3-4 cani lapte
1 lingura unt
2 linguri zahar
coaja de lamaie
1 borcanel smantana sau 200 g frisca nebatuta (smantana dulce)
fructe uscate - stafide (rosii si albe), caise, prune sau orice alta combinatie de fructe confiate preferi
sirop de zmeura

Mod de preparare:


1. Prepara un orez cu lapte, clasic.
2. Adauga coaja de lamaie si lasa orezul cu lapte sa se raceasca - trebuie sa fie putin mai zemos.
3. Adauga smantana sau frisca nebatuta si amesteca usor.
4. Adauga fructele uscate si/sau cele confiate, intregi sau taiate bucatele, in functie de preferinte.
5. Lasa compozitia la rece timp de o ora sau doua. Budinca de orez cu fructe uscate se serveste cu sirop de zmeura.

Se obtin 6 portii.


Sfat Eva:
Este o reteta senzationala daca adaugi si dulceata din coaja de portocale.

Poti incerca si o alta varianta a acestui preparat: cu stafide, nuci pralinate si alune nesarate, prajite, samburi de pin si fistic nesarat. Budinca se serveste cu sos de vanilie.
  • Angelina86, marţi, 14.04.2009 16:17
    super

    Foarte buna combinatia...si mai bun,dupa parerea mea, e cu smochine... dar gusturile nu se discuta...

  • mada, duminică, 22.03.2009 21:34
    buna

    e super reteta..:)felicitari....!dar vreau sa stiu si eu cum se prepara orezul cu lapte?:-??

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro