Chec
Desert / 21.03.2003

Mod de preparare

Ingrediente pentru doua tavi mari (ca de cozonac):

4 oua
2 pahare zahar
1 pahar ulei
un pahar apa sau lapte
4 pahare faina,
1 lingurita bicarbonat de sodiu
o lingurita cu varf de cacao
esente
stafide sau nuca, dupa gust si preferinte

Mod de preparare:

Se bat albusurile spuma (+ un varf de cutit de sare), dupa care se amesteca cu galbenusurile, zaharul, uleiul, apa/laptele, faina, bicarbonatul, esentele si stafidele sau nuca.

Se coace compozitia la foc potrivit timp de 30 - 35 de minute. Dupa 15-20 de minute se intorc tavile si se mai lasa putin la copt.

  • mariana, luni, 11.05.2015 14:37
    chec

    am facuto si eu este super un chec foarte delicios imposibil sa nu iasa daca respecti cantitatea si ingredientele.Multumesc frumos .

  • marya, miercuri, 08.10.2014 17:55
    chec

    molto bona e un dollce speciale . grazie

  • simo, marţi, 25.03.2014 09:28
    checul

    este jalnic zic ca e beton de facut casa nu il faceti !!!!!!

  • alex, miercuri, 26.02.2014 09:53
    chec

    super buna am incercati si eu mega super este pufoasa minunata

  • costeamarusia, luni, 30.12.2013 07:58
    chec

    e minununat , ieftin, pufos si se mentine proaspat mai multe zile. incercati si respectati cu exactitate reteta!

  • ana, sâmbătă, 29.09.2012 09:31
    despre retetat

    Daca tot se posteaza o reteta , macar sa fie completa ,...cu cantitatile aferente ..nu sa stea fiecare sa ghiceasca cat ml are paharul , iar la mod de preparare sa se specifice in ordine ..nu asa ca zaharul si toate se adauga peste albusurile batute spuma ca nu se mai topeste in veci..si iese o SUPER RETETA!

  • lorelycy, vineri, 20.05.2011 19:12
    ii super buna reteta

    ador checul:p si vreau sa va spun ca aceasta reteta este cea mai buna din care am incercat deci incercati si voi

  • MOCSEL MONICA, joi, 28.10.2010 19:53
    ce fel de apa ? palta sau minerala .

    ce fel de apa ? apa plata sau minerala multumesc

  • nely, duminică, 26.09.2010 16:55
    comentariu despre chec

    Am preparat si eu reteta si sincer a iesit destul de dur , si cred ca e din cauza ca a fst multa faina, gustul destul de mutumitor, dar seamana mai mult cu paine decat chec !!!!

  • sweet_timea, joi, 08.04.2010 11:39
    hmmm...

    cum adica se intorc tavil? si nu e cam mult 1 pahar de ulei? scuze dar sunt toatl impotriva la mancarurile uleioase si de aia intreb. daca pun ulei de masline nui bine? :)

  • Andrei, sâmbătă, 27.02.2010 15:26
    vaiii

    in loc de 2 cani de zahar am pus 2 cani de vegeta =)) o iesit cam ciudat ...a mancat cainele =))

  • Deea, duminică, 21.02.2010 15:28
    Iamiiiiii!!!

    si eu am incercat reteta,este super gustos !

  • madda, sâmbătă, 20.02.2010 16:05
    super

    acum prajitura e in cuptor,creste super bine,este foarte buna reteta ,complimenti,auguri

  • Alin, miercuri, 03.02.2010 09:41
    Ulei

    Un ulei ca oricare altul. De floarea soarelui

  • Carlos, miercuri, 16.12.2009 05:35
    Ce fel de ulei?

    Eu am facut aceasta receta con unt, aveam ocarti en limba rumana si in loc de ulei foloseam untl. Asa ca topesc untul si o sa avea acelasi efect

  • Carlos, miercuri, 16.12.2009 05:31
    Ce fel de ulei?

    Eu am facut aceasta receta con unt, aveam ocarti en limba rumana si in loc de ulei foloseam untl. Asa ca topesc untul si o sa avea acelasi efect

  • ada, duminică, 29.11.2009 19:34
    bun!!!!!!!delicios

    l-am facutb si eu imediat ce am azut reteta si este foarte bun o delicatesa

  • DANA, vineri, 30.10.2009 19:14
    checulcu cacao

    IMEDIAT O SA-L INCERC,PARE OK.

  • dianna, joi, 14.05.2009 18:35
    fain

    l-am facut si eu,am folosit un pahar de 250 ml si a iesit ok

  • Alin, joi, 30.04.2009 11:16
    lamurire

    De cat este paharul,,,ml,,? Multumesc!

  • LLAAVVIINNIIAA, vineri, 13.03.2009 22:23
    BESTIAL

    Acest chec este pe cat de economic (il fac exact in aceste cantitati de ani de zile)pe atat de bun. Puteti pune in el fructe confiate, ciocolata rasa, fructe din compot, ce mai o infinitate de combinatii. de asemenea puteti sa il coaceti doar in tava mare de prajitura. Si nu in ultimul rand puteti chiar sa il glazurati (cu glazura de lamaie , sau ciocolata topita.... dupa inspiratie.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro