Ingrediente
Ingrediente pentru 2 checuri 6 oua 6 linguri de apa 6 linguri de ulei 8 linguri de zahar 12 linguri de faina 2 linguri de cacao 1 praf de copt Crema: 200 ml frisca lichida 560 gr iaurt Nutriday natural 2 plicuri de gelatina( 30 gr) 3 linguri de zahar pudra 400 gr mure (eu am avut in congelator) Sirop: 200 ml apa,100 gr zahar, 1 esenta de rom
Mod de preparare
Albusurile impreuna cu apa se bat bine, se adauga zaharul si se bate bezeaua pana se topeste zaharul. Adaugam uleiul si galbenusurile.Incorporam in amestec amestecand usor apoi si cacaua,faina si praful de copt. Se imparte in doua si se pune in doua tavi de chec cu fund curbat tapetate cu hartie de copt. Se coc la foc mic 35 min.Se rastoarna,se indeparateaza hartia si se lasa sa se racesca blaturile. Crema: Frisca se bate bine. Gelatina se hidrateaza in 3-4 linguri de apa apoi se topeste pe bain-marie si se adauga in iaurt si apoi se amesteca impreuna cu frisca batuta si murea decongelata si scurse de zeama pe care o lasa. Taiem checurile in jumatate pe orizontala. In formele in care am copt checurile punem folie alimentara,punem partea de desupra o insiropam,punem crema pe care am impartit-o in doua,pentru a fi pentru ambele checuri.Deaupra punem parea care la coacere a fost in tava,insiropam si acesta parte si acoperim cu folie si lasam la frigider cel putin 2 ore. Dupa acest timp scoatem checurile din tava si din folie si le acoperim cu ciocolata topita amestecata cu putin lapte pentru a fi mai fluida. Decoram cu putina frisca si mure.