Chec cu morcovi
Mod de preparare
O prajitura buna si sanatoasa.Ingrediente: 4 oua, 150 grame de zahar brun, 5 linguri de ulei, sucul de la o jumatate de portocala, scortisoara pudra, 350 grame de faina, 400 grame de morcovi.
Preparare: Curata si da morcovii prin razatoare si amestec-i cu sucul de portocala. Intr-un vas, bate ouale cu zaharul pana se fac spuma. Adauga uleiul ca pentru maioneza, scortisoara si faina, apoi morcovul ras cu tot cu sucul de portocala. Pune checul la copt, intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Coace-l 45 de minute la foc potrivit.
E super! Morcovul este f.sanatos.Toti din familie bem zilnicsuc de morcov si ma bucur ca pot sa fac si prajituri cu morcov.Daca nu gaseam pe net inventam eu ca ma pricep si intotdeauna imi iese bine.
Ce idee! Sa combini mancarea sanatoasa cu dulciurile! Eu ma tot intrebam daca este posibil!
Nu este nevoie de praf de copt sau bicarbonat? Trebuie cumva sa creasca checul, nu? In rest reteta este delicioasa, eu am mai adaugat si o lingurita de ghimbir prospat ras. Pofta buna!
Va multumesc pentru retete, chiar imi doream sa introduc mai mult morcov in alimentatie, intr-o maniera delicioasa!