Cheesecake cu ciocolată
Desert / 03.09.2010

Mod de preparare

Pentru iubitorii de prăjituri cu ciocolată. Reţeta se prepară fără foc, nu conţine produse animale si este 100% sănătoasă.

Ingrediente pentru crustă

  • 1 cană nuci macadamia sau braziliene sau nucă
  • 1/2 cană fulgi de nucă de cocos (sau miez de nucă de cocos)
  • 1 ceaşca de curmale sau 1/2 cană de miere de albine
  • 2 linguriţe esenţă de vanilie
  • cacao pudră sau pudră de roscove până obţii culoarea dorită
  • puţină sare

 

Ingrediente pentru cremă

2 1/2 căni nuci caju (înmuiat câteva ore în apa şi scurs)
1 ceaşca unt de cocos
2 linguriţe zeamă de lămâie
2 linguriţe esenţa de vanilie (recomandat să foloseşti extract de vanilie)
puţină sare
3/4 ceaşca miere de albine

Mod de preparare

1. Pentru a prepara crusta se pun nucile în robotul de bucătărie până se fărâmiţează. Apoi se adaugă restul ingredientelor şi se mixează până ce vei obţine o compoziţie lipicioasă. În cazul în care nu ţi se pare suficient de lipicioasă, poţi să mai adaugi curmale. Aşază compoziţia într-o formă de tort cu fund detaşabil, se nivelează cu ajutorul degetelor şi se introduce în congelator;
2. Pentru prepararea cremei ai nevoie de un robot de bucătărie în care să mixezi toate ingredientele. Împarte crema in două şi amestecă o parte cu câteva linguriţte de cacao pudră;
3. Se toarnă crema peste crustă, în straturi şi se introduce din nou în congelator pentru câteva ore, iar după ce se întăreşte se poate mută în frigider până la momentul servirii;
4. Poţi să ornezi prăjitura cu câteva fructe de pădure sau să prepari un sos din curmale înmuiate şi pudră de cacao.

  • ANCA, luni, 08.07.2013 15:49
    Nu e nicio eroare

    este vorba de un desert raw vegan, fara ingrediente de origine animala si cu muult mai bun si mai sanatos decat cheesecake-ul cu branza. Se numeste tit cheesecake intrucat alunele caju inmuiate au gustul lactatelor si sunt folosit pentru a inlocui produsele lactate in meniul vegan. Daca erati atenti, acest desert face parte dintr-un capitol numit RETETE DE CHEESECAKE FARA BRANZA SI FOC. inca un exemplu:http://www.foodstory.ro/ce-ne-place/reteta-de-vedeta-olivia-steer-recomanda-un-desert-raw-cheesecake-cu-mac-si-stafide

  • Rodi, miercuri, 01.12.2010 21:24
    ???

    Aceasta reteta este o eroare si nu are de-a face cu cheesecake..si poza este copiata probabil dintr-o revista...aceste postari sunt falsuri.....

  • cami, sâmbătă, 23.10.2010 13:47
    prajitura cu branza...fara branza?

    branza nu se pune??? restul ingrdientelor suna delicios si as incerca sa o fac....dar repet intrebarea : branza nu se pune ???

  • vasilica, marţi, 19.10.2010 11:59
    traduceri fara adaptari... (noi muncim, de gandit gandesc altii)

    dupa ce cheltui 2 salarii medii sa faci prajitura, nici nu iese ... ce fel cesti folosesti? de cafea, de espresso, de ceai??? Incercati sa adaptati la sistemul de masurare folosit in Romania (kilogram, litru - in caz ca ati uitat), daca vreti sa faceti ceva. Si scrieti ca nu e cheesecake e "ceva" gen cake...

  • Ligia, vineri, 15.10.2010 14:30
    ...si branza?

    Cred ca ce voia sa spuna Iulia este ca ar trebui mentionat in titlu (era mult mai util si comprehensibil) ca e o reteta vegetariana. Si eu cand am dat click pe link ma asteptam sa fie cu branza si am fost putin dezamagita. Suna foarte bine si asa, desi in Romania cam 2% din populatie e vegetariana, iar pudra de roscove si unt de nuca de cocos nu prea se gaseste. Si in Romania se lucreaza de obicei cu grame, nu cups si spoons.

  • JohanaAela, marţi, 21.09.2010 14:02
    @IuliaA

    Reţeta se prepară fără foc, nu conţine produse animale si este 100% sănătoasă.

  • IuliaA, luni, 20.09.2010 10:14
    Si branza?

    Ma insel, sau lipseste cu desavarsire din reteta ingredientul principal la un cheescake? BRANZA DULCE? nu ar strica sa le revizuiti, si nu o spun cu rea vointa, dar aveti un renume si macar pentru timpul cautarii, selectiei si cititii pe care il acocam noi, cititorii puteti fi mai atenti.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro