Cheesecake cu struguri și nuci
Desert / 26.01.2015

Ingrediente

Blat:

300 g biscuiți digestivi
150 g unt
3 linguri zahăr

Compoziție:

200 g smântână
300 mascarpone
500 brânză proaspătă de vaci (însumate trebuie să fie 1 kg de lactate după propriul gust)
2 ouă
esență vanilie
150 g zahăr
1 lingură făină (opțional)

Decor:

struguri
nuci

Mod de preparare

Se dau biscuiții prin robot sau se fărâmă într-un prosop până sunt complet mărunți. Amestecăm cu untul topit și zaharul, după care îl presăm pe fundul tăvii, dar și pe jumătate din marginea/înălțimea acesteia.

Băgăm la cuptor timp de 10 minute blatul, timp în care vom face rapid compoziția. Amestecăm toate lactatele, turnăm ouăle bătute bine, esența, zahărul, de preferat tos, și făina dacă doriți, până obținem o cremă în toată regula.

Turnăm compoziția în tavă și o lăsăm la copt aproximativ 1 h, însă puteți să o luați dacă apăsând cu o lingură vedeți că umplutura este gelatinoasă și aceasta nu se scufundă în ea. Ornăm cu struguri pe toată suprafața si presărăm nuci după bunul plac.

Poftă bună!
 

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro